Afbeelding

Dorpsbelang stopt samenwerking met Dorpsvisie.

Politiek

Son en Breugel - De coalitie in Son en Breugel is gevallen. Tijdens de extra raadsvergadering op woensdag 13 april heeft Dorpsbelang de samenwerking met Dorpsvisie beëindigd. Het verschil van mening over de nieuw te bouwen MFA is de oorzaak.

In de aankomende periode zal door middel van een presidium een nieuwe coalitie gevormd moeten worden. Een coalitie die gezien de besluiten die genomen moeten worden zo snel als mogelijk tot stand moet komen. Blijft natuurlijk wel de vraag welke partijen deze nieuwe coalitie gaan vormen.
Of er in de nieuwe coalitie nog plaats is voor Dorpsbelang of Dorpsvisie zal de tijd leren.

De eerst reactie op de breuk komt van Dorpsbelang:
"De fractie van Dorpsbelang Son en Breugel heeft gisteren in de raadsvergadering de samenwerking met coalitiegenoot Dorpsvisie opgezegd. Daarmee komt het ook tot een breuk in de coalitie. De reden tot deze stap was het gebrek aan voortgang op belangrijke dossiers en de moeizame samenwerking, die al een tijd lang onder druk stond. Het vertrouwen dat de onderlinge problemen opgelost konden worden, was verdwenen. Juist in deze tijd heeft de gemeente behoefte aan een sterk en meer eendrachtig bestuur.
Dorpsbelang betreurt dat het tot deze breuk is gekomen en dankt Dorpsvisie voor de jaren van goede en vruchtbare samenwerking. Wij hebben het Presidium gevraagd om zo spoedig mogelijk bij elkaar te komen om zich te beraden op de ontstane situatie".. 

Inmiddels is afgesproken dat het Presidium vrijdagavond bij elkaar komt.