Afbeelding

Week van de Pleegzorg tot 8 november

Human Interest

Son en Breugel - Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Deze kinderen zijn tussen de 0 en 18 jaar. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms voor langere tijd. Het aantal nieuwe pleegouders dat zich jaarlijks aanmeldt, is in 2016 helaas gedaald terwijl de vraag naar pleeggezinnen onverminderd groot blijft. 

3.500 pleegouders tekort
In 2017 wordt voor de derde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd van 1 t/m 8 november. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Een belangrijk onderdeel vormen de acties om nieuwe pleegouders te werven in het kader van de campagne 'Supergewone mensen gezocht'. Het doel is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven. 

Doneer je schoolhek
Met de actie 'Doneer je schoolhek' zoekt Pleegzorg Nederland dit jaar de samenwerking met het onderwijs voor de werving van nieuwe pleegouders. Scholen kunnen op een heel eenvoudige manier een bijdrage leveren aan de campagne Supergewone mensen gezocht door hun schoolhek beschikbaar te stellen (https://www.supergewonemensengezocht.nl/doneer-20je- 20schoolhek).

Activiteiten
In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland activiteiten georganiseerd. Een greep uit de activiteiten in Zuidoost-Brabant: wethouders en beleidsmedewerkers gaan op de koffie bij een pleeggezin in hun gemeente, gratis recreatief zwemmen bij alle binnenzwembaden van Laco , 50% korting op een de toegang bij KidsPlaza in Helmond, een gratis gezichtsbehandeling voor pleegmoeders aangeboden door het Summa college Uiterlijke Verzorging en een 'maak kennis met sport' middag voor kinderen, georganiseerd door studenten van Fontys Sporthogeschool. 
Een overzicht van alle activiteiten in de Week van de pleegzorg staat op:www.weekvandepleegzorg.nl 

Informatieavond
Meer weten over pleegzorg? Bezoek dan vrijblijvend de informatieavond op dinsdag 14 november van 20.00 tot 22.00 uur bij Combinatie Jeugdzorg, Nuenenseweg 4 in Eindhoven. Tijdens deze avond worden alle kanten van pleegzorg op een heldere en realistische manier belicht en vertelt een ervaren pleegouder over de eigen ervaringen. Aanmelden voor deze avond kan via triangel@combinatiejeugdzorg.nl

De campagne Supergewone mensen gezocht is ontwikkeld door campagnebureau Johnny Wonder en is financieel mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Stichting Kinderpostzegels en een subsidie van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.