Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Veel informatie op (Vakantie)banenmarkt

Algemeen

Son en Breugel - Op dinsdag 10 april was het weer tijd voor de jaarlijkse (vakantie)banenmarkt in het Vestzaktheater in Son. De (vakantie)banenmarkt is een initiatief van LEVgroep Jongerenwerk en Bibliotheek Dommeldal, en is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 20 jaar. Het evenement vond dit jaar voor de 15de keer plaats.

Door: Tais Lourinho da Silva 

De jongeren konden van 20:00 uur tot en met 22:00 uur terecht bij de verschillende bedrijven voor informatie. Bedrijven als Praxis, Stichting Meedoen Werkt/de Caroussel, Randstad Nederland BV, Boshyus Best en meer bedrijven stonden klaar in de zaal om de nieuwsgierige jongeren te woord te staan. Bij sommige kraampjes kreeg je zelfs wat snoep mee.
 
Er waren veel jongeren aanwezig, met en zonder begeleiding van ouders. Gadija (18) is een van de aanwezige jongeren. De bedrijven Jumbo, het Boshuys en APS spraken haar wel erg aan. "Ik hoop dat ik bij de Jumbo mag gaan werken", zegt Gadija. 
 
Er werd een presentatie gegeven door Randstad. Deze presentatie ging over het sollicitatiegesprek, tips om een goede cv te maken en over de veel gemaakte fouten die in cv's voorkomen, zoals spelfouten of een onprofessioneel e-mailadres.
Er heerste de hele avond een vriendelijke sfeer en de jongeren gingen met veel folders en informatie weer naar huis.  Een geslaagde avond voor velen.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding