Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Kom je bij ons eten met kerst?

Human Interest

Son en Breugel - Na vijf edities in Vught wordt dit jaar de unieke formule van de Engelentafel ook daarbuiten warm onthaalt. Door heel Nederland worden dit jaar zelfs 400 bordjes bijgezet. De gedachte hierbij is KERST VIEREN WE SAMEN met mensen die anders alleen zouden zijn & die je het gunt. Het bieden van een plek thuis en oog hebben voor elkaar is waardevol in onze haastige samenleving.

Door: Ivo van Hoek

In 2018 zijn Marian Janssen en Annelies Kok er als de kippen bij om dit sociale evenement voor het eerst in Son & Breugel te omarmen, en gelukkig met succes.
Het idee is even leuk als simpel; zeker vijf huishoudens in ons dorp vinden het gezellig om hun kerst te vieren samen met alleen gaanden, die dit feest op hun beurt graag in gezelschap vieren. Er zijn nog een paar stoelen vrij aan de eettafels. De mensen die hun huis en hart openstellen zijn te vinden aan de Kanaalstraat, Keverlaan, Peellaan, Texellaan en Vliehors. Zonder uitzondering vinden deze gastgezinnen het fijn om heerlijk te koken voor dorpsgenoten, die op hun beurt de warmte en gezelligheid weten te waarderen.

Wel merken Marian en Annelies dat weinig mensen uit zichzelf contact opnemen met de Engelentafel. Wat beter werkt is mensen uitnodigen via andere contacten. Daarom de vraag of je iemand kent in jouw buurt die met kerst waarschijnlijk alleen thuis zit, en het leuk vindt dit met anderen te vieren? Maak hen attent op dit warme burger initiatief en Marian of Annelies legt graag uit welke mogelijkheden en vrije plekken er beschikbaar zijn.

Belangrijk om te weten vooraf is dat je slechts een iets hoeft mee te nemen; jezelf. Je kunt kosteloos genieten en zonder chique kledingcode. Het idee is om samen een praatje te maken en een hapje te eten op kerstavond of op 1e / 2e kerstdag. Zowel in de middag als in de avond staat het je dus vrij om dorpsgenoten te ontmoeten en om zonder enige verplichting jezelf te zijn;
e-mail annelies@engelentafel.nl of https://www.sonenbreugelverbindt.nl/web/engelentafel

We wensen U alvast een fijne kerst met bijzondere ontmoetingen.