Vrijwiligers van Dutmella tijdens NL Doet 2019 (archieffoto)
Vrijwiligers van Dutmella tijdens NL Doet 2019 (archieffoto) Foto: MooiSonenBreugel

Help mee met klussen tijdens NL Doet

Algemeen Activiteit

Jaarlijks staat in maart ‘NL Doet’ van het Oranje Fonds op de kalender. Zij stimuleren verenigingen en organisaties om karweien en klussen aan te melden die gezamenlijk met een groep vrijwilligers geklaard gaan worden. Het Oranje Fonds stelt jaarlijks een bijdrage hiervoor beschikbaar. Dit jaar wordt maximaal 350 euro per aangemelde vereniging uitgekeerd. Uit Son en Breugel hebben alleen Jongerencentrum Oase en Buurttuin ’t Zand zich aangemeld.

Redacteur: Emmy Grit

Jongerencentrum Oase heeft zich aangemeld voor NL Doet, omdat zij de bestuurskamer volledig willen opknappen. Alle activiteiten die in het jongerencentrum Oase worden gehouden, worden door vrijwilligers gedaan. Zo ook de werkzaamheden die tijdens NL Doet worden uitgevoerd. Hans Merks, voorzitter van jongerencentrum Oase vertelt: “De bestuurskamer is gedateerd en in slechte staat. Het plafond moet vervangen worden, een kozijn moet opnieuw gesteld worden en er moeten nieuwe lampen opgehangen worden. Tot slot willen we de gehele bestuurskamer opnieuw schilderen.” Nadat de bestuurskamer is opgeknapt, kan deze ruimte weer gebruikt worden waarvoor deze bestemd is. “Onze bestuurskamer moet weer een frisse en nette plek worden waar we kunnen vergaderen als er ook andere activiteiten in het gebouw worden gehouden.”

Buurttuin ’t Zand wil dit jaar de bloemen en oogst delen met de buurt. Samen met de vrijwilligers worden er zaadjes en planten in de grond gestopt voor de nieuwe oogst. Greet van Sonsbeek, een van de medeoprichters van buurttuin ’t Zand: “We hangen koolmeeshuisjes op tegen de processierups, vullen het insectenhotel opnieuw en zorgen voor bescherming voor vruchtgewassen en bloemen. Verder gaan we een kastje maken waarin de oogst bewaard kan worden voor voorbijgangers.”

Zowel Jongerencentrum Oase als Buurttuin ’t Zand zijn nog op zoek naar vrijwilligers die samen met hen de klussen willen klaren. Wil jij meehelpen bij buurttuin ’t Zand, mail dan naar buurttuintzand@gmail.com. Jongerencentrum Oase is nog op zoek naar een aantal vrijwilliges. Wil jij daar de handen uit de mouwen steken, neem dan contact op met Hans Merks via 06-82217875.