Afbeelding
Foto: Freepik.com

Minder opnames, aantal overleden licht gestegen

Algemeen

Son en Breugel / Landelijk – Het afgelopen etmaal zijn 132 mensen overleden aan het coronavirus en 189 nieuwe opnames, dat zijn 36 patiënten minder dan vrijdag. Het totaal aantal sterfgevallen komt hiermee op 2643, het aantal ziekenhuisopnames staat op 8386. De mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.

Tot nu toe zijn er 24.413 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. In het afgelopen etmaal zijn er 1316 positief geteste personen bijgekomen. 

Overzichtskaart
Het RIVM meldt vanaf 31 maart niet meer het aantal besmettingen per gemeente, maar publiceert een landkaart met het aantal ziekenhuisopnames per gemeente afgezet tegen 100.000 inwoners. Volgens de kaart van het RIVM zijn er op zaterdag 11 april 23 inwoners uit Son en Breugel opgenomen in het ziekenhuis, Klik hier voor het overzicht.
Bron: RIVM

Oud-prins Lambert van der Aa
CV de Krutjesrapers is diepbedroefd over het overlijden van Lambert van der Aa aan de gevolgen van het COVID-19 virus, staat te lezen op de facebook van de carnavalsvereniging.

Lambert van der Aa is oud prins van De Krutjesrapers (1985) en onderscheiden met de Sonse Bok (2005) voor zijn vele verdiensten voor het carnaval in Son en Breugel. Zijn passie lag bij de Zittingsavonden waar hij vele malen als artiest aan heeft deelgenomen. Zo was hij onder andere ook lid van de werkgroep tonpraters en de commissie Zittingsavonden. Daarnaast heeft hij ook de kascontrole uitgevoerd en de Bokkencommissie van advies voorzien.

De carnavalsvereniging wenst Wilma, Marsha en Maddy alle kracht toe voor nu en in de toekomst.

DeMooiSonenBreugelKrant sluit zich hier uiteraard bij aan.

Verder wensen de medewerkers van DeMooiSonenBreugelKrant iedereen heel veel sterkte in deze bizarre tijd.