Logo mooisonenbreugel.nl
Nel Roelofsen   | Fotonummer: 01d0b7
Nel Roelofsen (Foto: Ingezonden)

Een gezonde leefstijl heb je zelf in de hand

Son en Breugel - De afgelopen periode is een gezonde leefstijl veel in het nieuws geweest. Het is gebleken dat een goede leefstijl ziektes kan voorkomen. Zeker in deze coronatijd is het goed om bewust naar je leefstijl te kijken en eventueel nieuwe doelen te stellen. Dit kan zijn op het gebied van beweging, voeding, slaap, sociale aspecten en zingeving/zinvolle bezigheden.

Redacteur: Emmy Grit

Een negatief effect op een gezonde leefstijl kan het gebruik van genotmiddelen zijn, zoals alcohol, drugs en sigaren/sigaretten. Nel Roelofsen, praktijkondersteuner Medisch Centrum De Linden, vertelt hierover: “Wil je beginnen aan een gezondere leefstijl, dan kun je op internet veel informatie vinden om dit te veranderen en te verbeteren. Alleen met informatie op internet zoeken ben je er nog niet. Als mensen elkaar stimuleren en helpen kunnen de voorgenomen veranderingen beter volgehouden worden.” Maar er is meer hulp mogelijk, laat de praktijkondersteuner weten. De praktijkondersteuners kunnen u adviseren en ondersteunen. Nel: “Wij kunnen mensen helpen door middel van een gesprek, via e-mail of door het verwijzen naar of organiseren van cursussen. Zo hebben we met onze cursus ‘Stop met roken’ al veel succes geboekt.”

De praktijkondersteuners gaan in het najaar die cursus opnieuw aanbieden. Op woensdag 9 september start de groepstraining ‘Rookvrij! Ook jij?’ van SineFuma. Deze training wordt gegeven van 19.30 tot 21.00 uur op het 17 Septemberplein en bestaat uit zeven wekelijkse bijeenkomsten. In de eerste twee bijeenkomsten komt de voorbereiding op het stoppen aan de orde. Dan stopt iedereen gezamenlijk in de derde bijeenkomst. Vervolgens worden allerlei onderwerpen besproken die van belang zijn: Wat doe je bij trek in een sigaret? Hoe ga je om met moeilijke momenten? “En hoe je omgaat met het aankomen in gewicht wordt ook besproken”, aldus Nel.

Na afloop van de training is gemiddeld 82% gestopt met roken. Er wordt gewerkt met een bewezen effectieve methode, waarbij de groep een belangrijke factor is in het succes. Wil jij stoppen met roken? Meld je aan op www.rookvrijookjij.nl, of bel naar 076-8895195 of vraag informatie op bij de praktijkondersteuners van MC De Linden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>