Logo mooisonenbreugel.nl
Uitreiking cheques 2019. Doet jouw vereniging dit jaar ook weer mee? (Archieffoto)   | Fotonummer: 349931
Uitreiking cheques 2019. Doet jouw vereniging dit jaar ook weer mee? (Archieffoto) (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

Rabobanken Oost-Brabant zetten zich in voor het behoud van clubs en verenigingen

Son en Breugel - De jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport is 31 augustus gestart. Clubs en verenigingen worden opgeroepen om campagne te voeren om stemmen te winnen voor bestedingsdoelen die de club én de buurt sterker en beter maken. De Rabobanken in Oost-Brabant stellen hun kennis, netwerk en financiële ondersteuning beschikbaar om die doelen te verwezenlijken. Met de huidige crisis is deze steun belangrijker dan ooit.

Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank al jaren haar kennis, netwerk en financiële middelen in het club- en verenigingsleven van Nederland. Via de Rabo App beslissen Rabobank-leden mee over welke initiatieven uit het club- en verenigingsleven de steun van de bank verdienen. Clubs en verenigingen uit Oost-Brabant die deelnemen, voeren campagne voor een eigen bestedingsdoel. Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen of workshops over ledenwerving en digitalisering.

Dit jaar stellen de Rabobanken in Oost-Brabant 10 euro per lidmaatschap van de bank beschikbaar, een totaalbedrag van bijna 2 miljoen euro. Rabobank-leden bepalen hoe dit bedrag onder de deelnemende clubs en verenigingen verdeeld wordt. Als lid van Rabobank is jouw stem dus geld waard.

Inschrijving gestart
Rabobank roept ook dit jaar lokale clubs en verenigingen op om hun maatschappelijke initiatieven in te schrijven. Clubs en verenigingen ontvingen op 31 augustus via e-mail een persoonlijke uitnodiging van Rabobank om zich in te schrijven voor Rabo ClubSupport 2020. Ook start er een landelijke campagne waar onder meer sporters van TeamNL en artiesten van het collectief Kunstbende aan deelnemen. Verenigingen en stichtingen kunnen zich tot en met 30 september aanmelden. De stemperiode voor Rabobank-leden start op 5 oktober en loopt tot en met 25 oktober. Begin november worden alle clubs bekendgemaakt die mogen rekenen op ondersteuning van de bank.

Meer informatie over Rabo ClubSupport vind je op rabobank.nl/clubsupport.

Meer berichten