Afbeelding

Lezerspodium: Ongegrond en onnodig kwetsend

Algemeen

Son en Breugel - In deze lezersrubriek wil ik persoonlijk reageren op de brief van de heer Francken. In zijn brief zet hij wethouder Boersma met ‘pek en veren’ aan de straat. Hij vergelijkt hem met de voormalige wethouder van Dorpsbelang. Een vergelijking die niet onderbouwd wordt en die ook elke basis mist.

De heer Boersma is inderdaad lid van het CDA en van huis uit een Groninger. De man is bescheiden, stelt zich kwetsbaar op naar burgers, ambtenaren en raadsleden. Daarbij valt zijn open en luisterende houding op. Hij veroordeelt niet en laat iedereen in zijn waarde. De heer Francken heeft zijn huiswerk niet goed gedaan. Er is nauwelijks een politieke partij te vinden die de heer Boersma niet waardeert voor zijn benaderbaarheid en zijn grote toewijding voor zijn werk. Hij komt al zijn afspraken na en alle toezeggingen worden nagekomen. Een optreden dat ver afstaat van ‘feodaal’, kan ik u verzekeren.

Het is ongewoon dat ik reageer op een lezersbrief omdat ik iedereen zijn eigen mening gun. Dat de heer Francken zich op deze wijze publiekelijk negatief uitlaat over een persoon in de politiek, overschrijdt een fatsoensgrens. In elk geval mijn grens. Uit de brief kan ik slechts concluderen dat de heer Francken niet correct en/of niet volledig op de hoogte is van de werkelijkheid in het gemeentelijk bestuur. Dat is hem vergeven en daarom nodig ik hem uit om met de heer Boersma persoonlijk in gesprek te gaan. De wethouder kan immers niet reageren via de krant. U vindt zijn contactgegevens op de website van de gemeente en anders wil het bestuurssecretariaat vast een afspraak voor u maken. Ik wens u beiden een verhelderend gesprek toe.

Henk Hulsen
Son en Breugel