Het gerucht dat de HEMA zich wellicht gaat vestigen in De Plint, gonsde al enige tijd door het dorp
Het gerucht dat de HEMA zich wellicht gaat vestigen in De Plint, gonsde al enige tijd door het dorp Foto: Wil Feijen

Lezerspodium: Praatjes in theekransje

Algemeen Lezerspodium

Son en Breugel - Het bericht dat de HEMA wellicht op de benedenverdieping van het nieuwe gemeentehuis gevestigd gaat worden, gonsde al een tijdje door het dorp, maar kwam voor de meeste raadsleden als een volslagen verrassing. Het gerucht werd door wethouder Boersma zelfs afgedaan als praatjes in ‘theekransjes’.

Wij betreuren het dat we als raadsleden blijkbaar meer relevante informatie krijgen uit deze theekransjes dan uit de officiële bronnen. Nog triester vinden wij het dat er in plaats van een sociaal, maatschappelijke partij zoals het CMD, een dokterspost of een bibliotheek nu sprake is van een commerciële huurder.

Uiteraard is het goed dat er eindelijk een partij gevonden is die voor huuropbrengsten gaat zorgen, want er is al sinds de oplevering van dit gebouw sprake van leegstand en dus inkomstenderving. Maar is er werkelijk zoveel geld geïnvesteerd in een nieuw gebouw voor de gemeente om uiteindelijk huurbaas te worden van een commerciële partij?

En is het noodzakelijk dat er een dorpshuis gerealiseerd wordt om de bibliotheek en het CMD van onderdak te voorzien? Daar betalen we wel allemaal samen de rekening voor! De wereld op zijn kop, volgens ons.

Deze coalitie die openheid en burgerparticipatie zo hoog in het vaandel heeft blijkt telkens weer haar eigen koers te varen.

Met dorpse groet,
Stephen Philippi
Fractie VOOR U!