Het huidige tankstation Schimmel  aan de Eindhovenseweg
Het huidige tankstation Schimmel aan de Eindhovenseweg Foto: Wil Feijen

Schimmel wordt OK in Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - De benzinestations van Schimmel aan de Eindhovenseweg in Son en Breugel zijn op 16 november overgenomen door OK Tankstations. 

Redacteur: Adrie Neervoort

Sinds 2004 is Catom in Nederland eigenaar van het van oorsprong Zweedse merk OK. De eerste OK-tankstations werden in 2006 geopend; daarna volgden er snel meer. Vandaag de dag telt Nederland meer dan 60, zowel bemande als onbemande, OK-tankstations. Daarnaast heeft OK Nederland eigen tankwagens, verkoopkantoren en distributiecentra, zodat ze dagelijks ook een groot aantal zakelijke klanten van zowel brandstoffen als smeermiddelen (bulk en verpakt) kunnen voorzien.

“Op korte termijn zal er voor de meeste klanten niet veel veranderen; het voltallige personeel is ook overgenomen en de tankstations draaien door als voorheen. Waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2021 zullen de tankstations grondig verbouwd worden. Hoe dit gaat gebeuren moet nog worden bepaald. Wel krijgen de zakelijke klanten een nieuwe OK-pas i.p.v. de Schimmel-tankpas, waarmee ze bij alle OK-tankstations terechtkunnen, en voor de particuliere klanten heeft OK een eigen spaarsysteem, dat op korte termijn ook in Son beschikbaar zal komen”, zo laat een woordvoerder van OK Tankstations weten.