Pianiste Olga van der Pennen en zangeres Odilia Carmen Chirica
Pianiste Olga van der Pennen en zangeres Odilia Carmen Chirica Foto: Wil Feijen
Foto’s

De Actieve Senioren Winter is van start gegaan

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Het was een moeilijke afweging; het wel of niet laten doorgaan van De Actieve Senioren Winter in deze coronatijd met zijn aangescherpte maatregelen. Na gesprekken met de gemeente is door SonenBreugelVerbindt en het Vestzaktheater besloten om toch onder strikte voorwaardes en met een zeer beperkt publiek de activiteiten door te zetten.

De opening van De Actieve Senioren Winter op donderdag 17 december in het Vestzaktheater kreeg een officieel tintje. Wethouder Jos de Bruin sprak de aanwezigen toe en was heel blij dat de gemeente besloten had de activiteiten toe te staan. En dat werd met luid geklap zeer gewaardeerd. Daarna nam Jan Frans Brouwers van SonenBreugelVerbindt het woord over en gaf aan dat De Actieve Senioren Winter een vervolg was op De Zwoele Senioren Zomer. Hij bedankte de medeorganisatoren Archipel Berkenstaete, KBO Son, KBO Breugel, PVGE Son en Breugel, Seniorenraad en het Vestzaktheater.

Zelfs als je niet aanwezig kon zijn, werd dat ter plekke opgelost. De uitzending was via een livestream rechtstreeks op internet te volgen, en dat natuurlijk onder de bezielende leiding van Maurice Peters. De voorstelling kun je ook terugzien op www.sonenbreugeltv.nl.

De opening op 17 december bestond uit een prachtig optreden van Olga van der Pennen, een van oorsprong Russische klassieke pianiste en de klassieke Roemeense zangeres Odilia Carmen Chirica. Zij zorgden ervoor dat de aanwezigen konden genieten van veel kerstliederen. Denk daarbij aan Russische kerstliederen, maar ook bekende liederen als Edelweiss en We wish you a Merry Christmas. Het theater was helemaal versierd en in kerstsferen gebracht. Wat een fantastische ambiance, iedereen heeft ervan genoten!

Maar er komen meer activiteiten van De Actieve Senioren Winter. Op 22 december een optreden van de VocalS met kerstmuziek en op 5 januari is er een voorstelling van Hans van Heiningen met de titel ‘Terug uit naar nu’. Het volledige schema is te zien op de website www.actieveseniorenwinter.nl en loopt tot 23 maart 2021.

In verband met het coronavirus moeten activiteiten vooraf worden gereserveerd, dit kan via 0499-473248.

Wethouder Jos de Bruin opent de Actieve Senioren Winter
Jan Frans Brouwers aan het woord
Afbeelding
Afbeelding
Jos de Bruin
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding