Fietstocht met nieuwe dorpsgenoten in 2018 (archieffoto)
Fietstocht met nieuwe dorpsgenoten in 2018 (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Geen fietstocht voor nieuwe inwoners

Algemeen gemeente

Geen fietstocht voor nieuwe inwoners

Voor de coronacrisis werden nieuwe inwoners van Son en Breugel door de gemeente altijd uitgenodigd voor een fietstocht om Son en Breugel te leren kennen. Door deel te nemen aan deze fietstocht leerden ze niet alleen de mooie plekjes kennen, maar konden ze ook gelijk kennismaken met andere nieuwe inwoners, de burgemeester, wethouders en raadsleden.

Redacteur: Emmy Grit

De afgelopen twee jaar is de fietstocht komen te vervallen, in 2020 vanwege de coronamaatregelen en in 2019 vanwege de extreem hoge temperaturen. In 2021 gaat de fietstocht wederom niet door vanwege de coronamaatregelen. Alle nieuwe inwoners die tussen 15 mei 2020 en 1 september 2021 in Son en Breugel zijn komen wonen, hebben een brief van burgemeester Hans Gaillard ontvangen waarin zij uitgenodigd worden om de fietstocht te downloaden op de website van de gemeente. “Op deze manier kunnen de nieuwe inwoners toch kennismaken met al het mooie groen, de accommodaties en verenigingen in ons dorp”, aldus de burgemeester in de brief.

Gemiste kans
Door deze opzet worden de nieuwelingen dus niet in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met de burgemeester, wethouders, raadsleden en andere nieuwe inwoners. “Een gemiste kans”, aldus een van de nieuwe inwoners, “en het zou de gemeente sieren als we uitgenodigd zouden worden in bijvoorbeeld het Vestzaktheater, met natuurlijk inachtneming van alle coronamaatregelen, zodat er toch met elkaar kennisgemaakt kan worden.”