Winfred Laudy (links) en Jasper van Zuuren van het Oranjecomité
Winfred Laudy (links) en Jasper van Zuuren van het Oranjecomité Foto: Wil Feijen

Koningsdag Son en Breugel belooft een groots feest te worden voor iedereen

Algemeen

Son en Breugel - Koningsdag 2023 wordt een bruisend en verbindend feest, beginnend op woensdagavond 26 april, feestend overgaand in donderdag 27 april. Het wordt een programma voor iedereen, jong en oud, met bekende en nieuwe activiteiten.

Redactie: Patricia van Baak
Foto: Wil Feijen

Beloftevol bruisend programma
Het Oranjecomité is druk bezig om voor alle inwoners van Son en Breugel een onvergetelijke Koningsdag te organiseren. Het comité bestaat uit 10 actieve kernleden die door samenwerking een bruisend programma kunnen aanbieden. Jasper van Zuuren en Winfred Laudy zijn twee van de kernleden. Hun enthousiasme is aanstekelijk, en het programma is dan ook zeer beloftevol. Dit programma is te lezen op de website www.koningsdag-sonenbreugel.nl en wordt voortdurend aangevuld met de laatste informatie.

Muziek
In samenwerking met harmonie Pro Honore et Virtute, Giggut Events, Foolen Audio & Light, café-restaurant De Zwaan en de gemeente Son en Breugel is het gelukt om een groot podium op het Kerkplein te plaatsen voor de spetterende muziekevenementen. 

In navolging van de editie van 2018 geeft Pro Honore et Virtute een bruisend Koningsconcert op woensdagavond 26 april, met een geheel nieuw programma vol moderne popmuziek. 

Op 27 april zal op ditzelfde podium om 15.00 uur het Kingsday Tribute Festival aanvangen, met de Red Hot Chili Peppers Californicated Tributeband (ja, van The battle of the bands SBS6), Collins Live Experience en Stijloos een Soul Funk Tribute band. Ook hier moet je bij zijn!

Nieuw: creatieve markt
Het koningsdagprogramma kent bekende, succesvolle en vooral leuke activiteiten, zoals de Vroegevogelwandeling van het IVN, jeugdactiviteiten rondom de Boerderij in Breugel, en de kindervrijmarkt in De Gentiaan. Op de website is het volledige programma te vinden met alle aanvullende activiteiten.
Nieuw is de creatieve markt op donderdag 27 april op het Raadhuisplein, aanvang 14.00 uur. Deze markt is bedoeld voor alle creatieve mensen die Son en Breugel telt, en dat zijn er enorm veel. Alles wat zelf gemaakt wordt, kun je op deze markt laten zien, horen, en verkopen. Dit kan zijn (schilder)kunst, eigengemaakte kleding, taarten, kaarten, kaarsen, houtsnijwerk, beeldende kunst, sieraden, noem maar op. Deze markt is uitdrukkelijk geen promotie voor een bedrijf, wel promotie van de persoonlijke creativiteit. Iedere deelnemer kan tegen een kleine vergoeding een marktkraam huren. Denk bij de presentatie gerust buiten de kaders van de marktkraam, bijvoorbeeld kunst op zuilen en schilderijen op ezels. Inschrijven kan via de website van Koningsdag Son en Breugel.

Laagdrempelig
Winfred benadrukt de laagdrempeligheid van deze 2-daagse Koningsdag: “Alle inwoners van Son en Breugel kunnen samen vieren.” Winfred en Jasper: “Zonder samenwerking lukt het nooit om zo’n groots evenement op te zetten.”
Het Oranjecomité is dankbaar voor de samenwerking met Berkenstaete, Zonhove, de Emiliusschool, La Sonnerie, de Zwaan, Gigguts Events, harmonie PHEV, Lionsclub, IVN, de Springbokken, alle basisscholen, HOI-huis, de Boerderij, cafetaria De Gentiaan, Braecklant en Foolen Audio & Light, en heel nadrukkelijk de gemeente Son en Breugel en alle vrijwilligers.

Het kan niet anders dan dat Koningsdag 2023 een mooi, groots, spetterend, bruisend en verbindend feest zal gaan worden voor groot en klein, oud en jong.

Hou de komende tijd de website van het Oranjecomité en deze krant goed in de gaten! 


Afbeelding
Algemeen 6 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 7 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 10 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 23 uur geleden Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella