Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: d602b6
Foto: Wil Feijen
Foto's

Open dag uitvaartcentrum Wolfswinkel druk bezocht

  Human Interest

Uitvaartverzorging A. Kuis hield zondag 14 april een open dag op uitvaartcentrum Wolfswinkel. Tijdens de drukbezochte open dag konden de bezoekers zich laten informeren over allerlei zaken die te maken hebben met de dood en het afscheid van de overledenen.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Informatiestands
In het uitvaartcentrum van begraafplaats Wolfswinkel in Son en Breugel stonden verschillende informatiestands van ondernemingen die actief zijn in de uitvaartbranche. Zo kon je informatie inwinnen over de mogelijkheden van een gedenkteken, kies je voor steen of hout, de nieuwe trend. En waar wil je begraven worden of kies je voor een crematie, ook daarin zijn er keuzemogelijkheden. En er zijn veel materialen en technieken die vragen om een keuze. De dood is vaak een moeilijk onderwerp, de laatste jaren is het meer bespreekbaar geworden. De mensen willen ook na de dood de regie in handen houden.

Vooraf kenbaar maken
Landelijke campagnes wijzen er vaak op dat je vooraf kenbaar moet maken wat je zou willen als je overlijdt. Hoe moet de dienst eruitzien? Wil je begraven of gecremeerd worden? Wil je wel of geen gedenksteen en van welk materiaal? Voor welk vervoer moet gekozen worden? Voor een nabestaande is er dan duidelijkheid wat de overledene gewild zou hebben en deze duidelijkheid helpt enorm bij de rouwverwerking. Al deze informatie kon worden ingewonnen tijdens de open dag op Wolfswinkel. Tevens was er voor de bezoekers de gelegenheid om op het uitvaartcentrum de begraafplaats Wolfswinkel eens van binnen te bekijken.

Wensen nabestaande
Uitvaartverzorging A. Kuis is al drie generaties actief in de uitvaartbranche en nauw verbonden met begraafplaats en uitvaartcentrum Wolfswinkel. Kuis laat door de open dag duidelijk zien dat zij hun uitvoerende taak graag in het teken van de overledenen stellen. "Als uitvaartverzorger luister je naar de wensen die de nabestaande heeft en bespreek je de mogelijkheden hiervan. Tevens wijs je ze op mogelijke alternatieven", aldus Piet Kuis van Uitvaartverzorging Kuis.

Persoonlijk
Duidelijk is dat de dood niet verandert, maar de manier waar ermee om wordt gegaan wel. Een ontwikkeling die het laatste gedeelte van het leven heel persoonlijk kan maken. Maak uw wensen daarom vooral vooraf kenbaar en zet ze eventueel al op schrift of deel ze met uw naaste familie.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>