amazone Jacqueline Blom
amazone Jacqueline Blom

Manege Sonniushof is een bezoek waard!

Verenigingen

Son en Breugel - Wie op een willekeurige zondagmiddag de Manege Sonniushof (Sonniuswijk 35, vanuit de Sonniuswijk de A50 oversteken en dan na 1 km. aan de linkerkant) binnengaat loopt de kans om een wedstrijd paardendressuur mee te maken.

In een gezellige kantine worden op een beamer de scores voor de 30 (!) onderdelen van de dressuur weergegeven, zodat je je in het voorportaal waant van de nieuwe Anky van Grunsven.
Eigenares Ans geeft voor mij als leek uitleg waar je bij de combinatie van jonge ruiters met hun paarden op moet letten.
Zwabberende staarten, onrustige paardenhoofden en een onregelmatige overgang van draf in galop kunnen minpunten opleveren.
En als dat allemaal wèl in orde is en de combinatie ziet er goed verzorgd uit dan is een hoge score door de jury ( in "de bak" vanuit een auto met laptop bekeken) het resultaat.
Hoge scores geven extra bonuspunten waarmee de amazones aan het eind van het jaar weer kunnen promoveren naar een hogere klasse.
Vandaag wint de amazone Jacqueline Blom uit Gemert (voorheen enkele jaren woonachtig in Son) op "Deauville" de B klasse met een 1e plaats en een 3e plaats met de complimenten van de jury.
Zij scoort er 5 winstpunten mee zodat promotie naar de volgende klasse bijna zeker is.


Wie weet is er voor Jacqueline een sportieve dressuurcarrière weggelegd.
Steun krijgt ze voldoende van haar vriend en sponsor Sander (geboren en getogen in Son en nu eigenaar van Auto Mooij in Beek en Donk) en van haar ouders die haar naar de wedstrijden vergezellen.
Jacqueline traint dagelijks en het klaar maken van haar paard voor de wedstrijd (met geknoopte manen) is een tijdrovend karwei.
Ans, die zelf ook paarden fokt en verkoopt, legt uit dat met elke promotie het paard stijgt in waarde. Maar voor de amazones is dat bijzaak.
We zullen zeker nog meer horen van Jacqueline of de andere amazones die wekelijks te zien zijn in de Sonniushof. Zij en de manege zijn een bezoek meer dan waard!