Frederique Hermans  met Igmar
Frederique Hermans met Igmar Foto: Manege Sonniushof

Nieuwe wedstrijd slaat aan

Verenigingen

Op 4 februari werd de returnwedstrijd op Manege Sonniushof georganiseerd met een nieuw wedstrijdformat; de manegebattle. Hierdoor kunnen manegeruiters op wedstrijd gaan zoals ruiters met een eigen paard of pony op wedstrijd gaan.

Door: Anique van Diest

Er zijn twee wedstrijddagen, een uitwedstrijd en een thuiswedstrijd, waarbij de uitwedstrijd compleet met vervoer van de paarden naar de wedstrijd is. Er is al door beide maneges besloten dat er een vervolg komt op deze wedstrijden met een nieuwe uit- en thuiswedstrijd. Een erg leuke manier om eens tegen andere ruiters te rijden op wedstrijden. 4 november waren ruiters van Manege Sonniushof te gast bij Manege 't Zandeind in Riel, 4 februari kwamen de ruiters uit Riel naar Son.

Er werden twee parcoursen gesprongen; een klassiek parcours dat beoordeeld wordt op stijl en een progressief parcours, waarbij de hindernissen in het parcours steeds iets hoger en moeilijker worden en waarbij het gaat om de snelste tijd.
Het klassieke parcours duurde wat langer dan gepland en werd gereden in een clinic-vorm zonder uitslag, waarbij nationaal springruiter Paul Donkers uit Moergestel alle deelnemers tips en uitleg gaf om het parcours zo goed mogelijk te rijden. Het viel Paul op dat de ruiters over het algemeen erg netjes op paard zaten. Het rijden van een goed parcours bleek nog niet altijd mee te vallen, maar de deelnemers hebben veel geleerd.

In het progressief parcours waren de deelnemers van de twee maneges aan elkaar gewaagd. In de rubriek 40 cm wist Laura Hofsink met Nellie de snelste tijd neer te zetten namens Sonniushof. Guusje van der Weide van 't Zandeind werd met haar pony Power tweede. In de rubriek 50 cm waren enkel deelnemers uit Riel ingeschreven. Sofie van der Linden was de snelste met Roy. In de 60 cm was Sonniushofs Debbie Kusters de onbetwiste winnares. Met reservepony Shakira won zij de wedstrijd met de snelste tijd van de dag en maar liefst 4 seconden voorsprong op de nummer twee, de thuisrijdende Ilse van Kollenburg en Bart. De derde plaats was voor 't Zandeind-ruiter Emma Klerks met Brunotti. Frederique Hermans (Sonniushof) won met haar nieuwe pony Igmar de rubriek 70 cm. Dit is de laatste manegebattle die zij mee reed, hierna gaat ze officieel op wedstrijd starten. De laatste rubriek 80 cm was een prooi voor Thomas Broers uit Riel met Camelot.

Frederique Hermans  met Igmar