Martony Gevers & Pieter Wesselink
Martony Gevers & Pieter Wesselink Foto: Ingezonden

Rommelmarkt Breugel én open dag van De Boerderij op 17 september

Algemeen

“We zijn supergoede buren”

Son en Breugel - Elke derde zondag van september vindt in Breugel dé rommelmarkt plaats, inmiddels al zo’n 27 jaar een begrip in Son en Breugel. Voor de vijfde keer zal deze markt rondom sporthal De Bongerd zijn, die op 17 september nog steeds overeind staat en gewoon open is voor een broodje en een drankje. “Liefst op het terras”, zegt Martony Gevers, “en bij regen gaat het terras gewoon naar binnen.”

Redactie: Patricia van Baak
Foto’s: MooiSonenBreugel

”Kom effe gezellig neuzen”
Uit de wijde omgeving komen mensen naar Breugel om na een zolder- of garageopruiming voor kleine prijsjes hun spullen aan te bieden. Overigens kunnen ook zelfgemaakte creaties aangeboden worden. Hedwig Vroomen van het Inloopwinkeltje zal er zijn om spullen weg te geven.

Voor de bezoekers is het vanaf 11.00 tot 17.00 uur in een gezellige sfeer lekker neuzen bij zo’n 80 kramen. Er zijn nog kramen te huur: voor € 20,- heeft u een kraam van 4 meter. U kunt deze bestellen bij Henny van Eck, 0499-474240, of bij Martony Gevers, 06-22125676. Laatstgenoemde nam vorig jaar zomer contact op met Pieter Wesselink, voorzitter van Vereniging De Boerderij Breugel, ofwel de goede buur van De Bongerd, met de woorden: “Kunnen we niet iets sámen doen, die derde zondag van september in 2023?”.

En laat De Boerderij nu net de wens hebben zich na de verbouwing te willen presenteren aan de bewoners van Son en Breugel middels een open dag, een dag waarop alle activiteiten van De Boerderij hun aanbod kunnen laten zien en ervaren.

Demonstraties, workshops en muziek
Vanaf de marktkramen loopt u via een breed pad naar De Boerderij, een gemeenschapshuis voor Son en Breugel en omstreken. De verschillende ruimtes van De Boerderij, alle met een toepasselijke naam, lenen zich voor verschillende activiteiten voor jong en oud. Bij de vorige editie van deze krant ontving u het programmaboek 2023/2024. 

Pieter en Gerty Wesselink en Jos ten Brink hebben van 10.00 tot 17.00 uur een gevarieerd programma in elkaar gezet, voorzien van demonstraties, workshops en muziek. Buiten, op een podiumvloer, zal er diverse keren een country line dance-demonstratie zijn, en zal koor Rawazzi op hun eigen wijze smartlappen en levensliederen ten gehore brengen. De kinderen en jongeren van DéDé Dance treden op, muziekschool Music Dock geeft een zangclinic, en doe vooral ook mee met de aerobics van Total Body Dance Work Out. Het programma van Plein Public (de eigen activiteit van Vereniging De Boerderij) wordt zeer verrassend aan u gepresenteerd door karaoke in de stijl van de artiesten die verwacht worden.

Ook draait er een programma binnen in De Boerderij. Zo is er bijvoorbeeld het Kinderatelier, en zijn tekengroep Domotek en schildersgroep Bont en Blauw present. Tussen de middag worden er Tai Chi Qigong-workshops gegeven, zodat er de mogelijkheid is om dit te voelen en te ervaren.
Uiteraard is er volop activiteit op de jeu-de-boulesbanen. Het programma behelst nog veel meer, zie daarvoor bijgevoegd schema.

Het belooft 17 september een gezellige en verbindende dag te worden. Met heerlijk neuzen in de kramen vol prullaria, een hapje bij De Bongerd, een drankje bij zowel De Bongerd als De Boerderij, en met (muzikale) levendigheid in en om De Boerderij.
Met de samenwerking tussen de buren zit het wel goed. “We zijn supergoede buren”, zeggen Marthony en Pieter. En dát gaat de bezoeker in al deze gezelligheid zeker zo ervaren.