Toneelgroep Oase; Alice in Wonderland
Toneelgroep Oase; Alice in Wonderland Foto: Lianne van Asperdt

Toneelgroep Oase brengt ‘De tovenaar van Oz’ en ‘Alice in Wonderland’

Cultuur

Alle kinderen van toneelgroep Oase waren licht gespannen aan het begin van vrijdagavond 16 juni, want eindelijk zouden ze hun voorstellingen kunnen laten zien. De tribune stond klaar in de theaterzaal van het Vestzaktheater en die zou gevuld worden met vrienden, familie en belangstellenden. Zij hebben gekeken naar 2 magische en professionele voorstellingen! Alle lof voor de kleding, het decor, de grime en het toneelspel van de kinderen.

Om 19.15 uur liep de zaal vol en begon de jongste groep met haar voorstelling ‘De tovenaar van Oz’. Door de verteller werden we meegenomen naar het verhaal van Dorothy, Toto, de leeuw, de vogelverschrikker en de blikkenvrouw. Zij gaan samen op zoek naar de tovenaar van Oz, die hen zou kunnen helpen met hersenen, een hart en moed. Door de gele weg te volgen beleven ze allerlei avonturen en vinden ze uiteindelijk waren ze naar op zoek waren. Hier en daar hielpen de kinderen elkaar met de teksten en docent en regisseuse Zoë Schenk was dan ook enorm trots toen het doek sloot voor de pauze.

Tijdens de pauze werd het podium omgebouwd voor de oudste groep die ‘Alice in Wonderland’ op zou gaan voeren. We maken kennis met een konijn met een klok en hij vertelt ons hoe Alice in Wonderland terechtkomt. In Wonderland ontmoet ze de meest vreemde, maffe en gekke figuren; wat dacht je van de Hoedenmaker, de Tweedles, Absolum, de Hartenkoningin en de Witte koningin. Niets is logisch in Wonderland, alles is onbegrijpelijk en raar. Om alle rollen te kunnen vervullen hadden een aantal spelers dubbelrollen, maar daar draaiden ze hun hand niet voor om. Ook voor deze spelers een groot slotapplaus en een knuffel van een trotse regisseur.

Toneelgroep Oase heeft haar seizoen op deze manier heel goed af kunnen sluiten; op 6 september starten de lessen weer. Voor meer informatie: www.jc-oase.nl/toneel.

Toneelgroep Oase; De tovenaar van Oz