Afbeelding

Verbetering verkoop reststroken in de wijk Gentiaan

Politiek

Het college gaat de informatievoorziening over de mogelijkheid tot aankopen van reststroken en mogelijkheden voor het gebruik van deze stroken verbeteren. Per wijk komt er een plattegrond waarop inwoners zien welke stroken in potentie gekocht kunnen worden en welke niet. Op dit moment loopt een eerste pilot met reststrokenverkoop in de wijk Gentiaan.

In eerste instantie was ervoor gekozen om pas te toetsen op mogelijkheden als er belangstelling voor een reststrook is. Dit blijkt in de praktijk lastig uitvoerbaar, omdat er per kavel advies van de diverse disciplines tegelijk is voor een integrale afweging.

Omdat er in de pilot in de Gentiaan aan de voorkant nog teveel onduidelijk is met betrekking tot verkoopbaarheid en gebruik van reststroken, ontwikkelt de gemeente per wijk een plattegrond waarop potentiële kopers meteen al kunnen zien of aankoop überhaupt tot de mogelijkheden behoort. De plattegrond voor de pilot in de Gentiaan komt binnenkort beschikbaar op de website van de gemeente.

Totdat deze kaart wordt gepubliceerd kunnen geïnteresseerden nu al hun belangstelling voor bepaalde reststroken in de Gentiaan kenbaar maken en zich voor informatie wenden tot de medewerkers van Intersolum, die voor deze taak in het gemeentehuis kantoor houden.
Het telefoonnummer is 0499 - 491.491, emailadres is: groenstroken@sonenbreugel.nl.