Afbeelding

Zwelklei de nieuwe voorstelling van de Vestzakkomedie

Algemeen

Son en Breugel: de nieuwe voorstelling van de Vestzakkomedie komt er aan!

Door: Arjen Strik

Een indrukwekkend spel over familieperikelen
Er wordt al hard gerepeteerd door de spelers van de Vestzakkomedie. Zwelklei heet de nieuwe voorstelling, die eind deze maand in première gaat. Het toneelstuk is geschreven door Peter Aten en de regie is in handen van Mieke Toussaint. De spelers Twan Merks en debutante Marjolein Verheijen geven samen met de regisseur een korte toelichting op het stuk.

Een toneelstuk met een sterk absorberend vermogen
'Zwelklei' is een grondsoort die in het noorden van ons land voorkomt. Het is een sterk absorberende klei die bij droogte flink krimpt. Huizen die op deze grond staan, krijgen barsten en scheuren in de muren. Zwelklei is een toneelstuk met een sterk absorberend vermogen. Zwelklei gaat over familieperikelen, die ook vaak barsten en scheuren vertonen."

Het gaat er in de familie heftig aan toe
Het stuk speelt zich af op een boerderij. Centraal staat een echtpaar dat vijftig jaar gehuwd is. Verder zijn er een zoon met zijn vrouw en zestienjarige dochter en een gescheiden zoon met zijn nieuwe vlam. Het gaat er onderling heftig aan toe. Er is humor en drama. Het is spannend en geestig en er is een plot. Zwelklei´ is een met humor doortrokken drama. Een ding hebben ze allemaal gemeen: Iedereen is ongelukkig. Er zijn dingen voorgevallen in het verleden die hun sporen hebben nagelaten op de gezinsleden. Kortom genoeg gebeurtenissen die deze rimpelloze familievijver om toveren in een heftig bruisende stinkende poel.

Speeldata: 25, 26 en 30 mei / 1 en 2 juni
Locatie: Het Vestzaktheater, Kerkstraat 2, Son en Breugel

Kaarten voorverkoop te bestellen via de website: Vestzakkomedie.nl