Thea Hoefsloot bij een schilderij
Thea Hoefsloot bij een schilderij Foto: Ingezonden

Expositie in Galerie De Verdiepingen

Algemeen Kunst

In Villa De Kleine Heide wordt in galerie De Verdiepingen een expositie gehouden van Thea Hoefsloot en Jan van Oorschot. De expositie is geopend op de zondagen tot en met 8 maart van 15.00 tot 17.00 uur. Villa De Kleine Heide bevindt zich op de Europalaan 2a in Son en Breugel.

Thea Hoefsloot raakte al jong geboeid door kunst. Tekenen deed zij graag, aangemoedigd door haar docent kunstgeschiedenis op de middelbare school. Later volgde zij lessen algemene technieken, modeltekenen en aquarelleren. Thea werd in 1988 lid van de Belgische schildergroep Poperinge waar zij tot 2004 schildersessies volgde. Daar leerde zij het vrije schilderen vanuit eigen creativiteit en gevoel en daar ontstonden de voor haar zo specifieke kleurencomposities. Naast het schilderen en tekenen maakte Thea ook beelden in natuursteen. De laatste tijd schildert zij in het atelier van Marjolein Blommestijn ook kleine landschappen en portretten. Vanaf 2000 is Thea lid van Ars Longa, de Sonse kunstvereniging. Nu een expositie in De Kleine Heide in Son. Haar schilderijen zijn te koop (tegen gereduceerde prijzen). De opbrengst gaat voor 100% naar Save the Children.

Jan van Oorschot is geboren in 1941 in Eindhoven. Hij was eerste graad docent handvaardigheid met keramiek als specialisme. Na zijn pensionering begon hij met beeldhouwen in steen. Hij is lid van de plaatselijke kunstenaarsvereniging Ars Longa. Zijn favoriete materiaal zijn hardere steensoorten als marmer, arduin en springstone. Op vakanties in Frankrijk of Italië keek hij altijd waar steengroeven in de buurt waren. Daar haalde hij zijn ruwe materiaal. Soms gelijk al geïnspireerd door de vorm en soms met een vooropgezet plan. Als thematiek is hij onder andere geïnspireerd door vleugel- en vogelvormen. Ook bewegingen van water en lucht vindt hij interessant om in een vorm te vangen. Jan heeft diverse exposities van zijn werk gehad in Helmond, Nuenen, Son en Breugel en Malden.

Tevens zijn op de tweede etage de laatste schilderijen van Joos Vrijburg te bezichtigen. In 2017 had zij een totaalexpositie op deze locatie.

Jan van Oorschot aan het werk