Joke en Frans op de bekende bank van 'All you need is love'
Joke en Frans op de bekende bank van 'All you need is love' Foto: Ingezonden

Zilveren huwelijksfeest afgeblazen door maatregelen

Algemeen Jubileum

Son en Breugel - Frans (77) en Joke (76) van Ballegooij-De Valk hebben noodgedwongen hun zilveren huwelijksfeest af moeten blazen vanwege de maatregelen die genomen zijn met betrekking tot het coronavirus. Precies een week nadat de uitnodigingskaarten verstuurd waren, kondigde minister-president Mark Rutte aan dat Nederland grotendeels op slot ging vanwege het coronavirus. Op zondag 19 april zouden ze hun vijfentwintigjarige huwelijksfeest vieren, samen met hun kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

“We hadden alles geregeld en waren er helemaal klaar voor. We leefden er echt helemaal naar toe”, vertelt Joke. “Er zijn wel ergere dingen in de wereld dan de afzegging van ons feest. Op onze leeftijd vinden we het belangrijker dat wij, onze kinderen en kleinkinderen gezond zijn. Het mooiste cadeau zou nu zijn dat er een medicijn tegen het virus gevonden zou worden. Als straks het virus voorbij is, dan bekijken we de situatie weer.”

Rijlessen
Joke is geen onbekende in Son en Breugel; ze heeft dertig jaar rijles gegeven. Frans heeft bij Defensie gewerkt als pelotonscommandant en tevens als rijexaminator. Ze hebben elkaar ook via ‘deze weg’ leren kennen. In 2008 zijn ze beiden gestopt met lesgeven.

We missen jullie
Frans en Joke hebben samen vier kinderen en acht kleinkinderen, variërend in leeftijd van 11 tot 18 jaar. “We zien de kleinkinderen nu natuurlijk niet. De jongste maakt tekeningen en briefjes met ‘we missen jullie’, die we regelmatig in de brievenbus vinden. De oudere kleinkinderen appen, bellen en facetimen”, aldus Frans. “Onze dochter en schoondochter doen de boodschappen, dus wij mogen niet klagen”, vult Joke aan.

All you need is love
Frans en Joke zijn beiden nog heel actief in het dagelijkse leven. Ze gaan graag samen op stap en wandelen en fietsen samen. Joke: “Ik ben al 38 jaar in Oostenrijk op vakantie geweest, het voelt als mijn tweede vaderland.” Frans is bij een boogschuttersvereniging; hij is vier jaar geleden ‘schutterkoning’ geweest en vorig jaar was hij ‘de beste schutter’. “Een paar jaar geleden ben ik twee seizoenen chauffeur geweest bij het programma ‘All you need is love’ van Robert ten Brink. Echt een hele leuke ervaring. Je ontmoet leuke mensen en het is weer even iets anders. Maar het werd op een gegeven moment een beetje te zwaar”, blikt Frans terug. “Je werd voor dag en dauw al boven in de kop van Noord-Holland verwacht; het waren vaak onmogelijke tijden.” Joke is vrijwilliger bij Berkenstaete en De Zonnebloem geweest. Nu werkt ze mee aan het huiskamerproject van de LEVGroep. “Door alle maatregelen zien we elkaar niet, maar om toch contact met elkaar te houden, bellen we nu veel.”

Prachtige dag
Vijfentwintig jaar geleden liepen Joke en Frans, samen met familie, getuigen en een aantal vrienden vanaf hun woonadres aan de Nieuwstraat naar het gemeentehuis voor hun huwelijksvoltrekking. “Het was een prachtige dag en ook dit jaar wordt het vast een prachtige dag, alleen zonder feest. Feesten kunnen we altijd nog, dan maar op onze 26e trouwdag”, aldus Joke. “Het allerbelangrijkste is nu om gezond te blijven en dat wensen wij iedereen toe in deze moeilijke tijd”, sluiten Joke en Frans af.

Frans en Joke tijdens de huwelijksvoltrekking 25 jaar geleden
Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 13 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 14 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 17 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella