Logo mooisonenbreugel.nl
Kan het brevierhuisje dienst doen als bezinningsplek?   | Fotonummer: d9f50e
Kan het brevierhuisje dienst doen als bezinningsplek? (Foto: MooiSonenBreugel )

Politiek voorstel om bezinningsplek te creëren in park Vroonhoven

Son en Breugel - Het CDA en Dorpsvisie hebben donderdag tijdens de raadsvergadering een motie ingediend om tot een bezinningsplek te komen in het huidige park Vroonhoven. Daarbij geven zij het college de opdracht om te onderzoeken of het mogelijk is om in het park, dat oorspronkelijk deel uitmaakte van de achtertuin van de Sint-Petrus Bandenkerk, een dergelijke plek te creëren. 

De restanten van het zeshoekige brevierhuisje zijn het historisch bewijs dat het park achter de parochie vroeger werd gebruikt door priesters en kloosterlingen om te brevieren (het nauwelijks hoorbaar oplezen van korte gebeden, bijvoorbeeld in een breviertuin, die een pad had zonder einde, bijvoorbeeld in een achtvorm, red.). Daarbij zou er moeten worden gekeken of de restanten van het brevierhuisje de basis zouden kunnen vormen voor een halfopen bezinningsplek in de nabijheid van het centrum.

Deze nieuwe plek zou daarbij volgens het CDA en Dorpsvisie prima aansluiten bij het Dommelbalkon in het park, dat in 2013 werd gebouwd en nu een functie heeft als ontmoetingsplek.

Emmy Grit
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>