Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Bruidspaar Ger en Nelleke kijkt uit naar gouden bruiloftsfeest

Algemeen Jubileum

Son en Breugel - Ger en Nelleke Wagemakers-van der Meeren hebben elkaar 52 jaar geleden leren kennen in een café in Eindhoven en het was meteen liefde op het eerste gezicht. Sinds die tijd zijn ze onafscheidelijk van elkaar. Na anderhalf jaar verkering zijn ze in het huwelijksbootje gestapt; op 22 juni vieren zij hun gouden bruiloft.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

Ger is 75 jaar geleden in Dongen geboren. Het gezin bestond naast Ger uit een zus en vier broers. Vanwege het werk van zijn vader is het gezin naar Eindhoven verhuisd, toen Ger zes jaar oud was. Na de basisschool heeft Ger de mulo gevolgd, waarna hij de handelsavondschool volgde, en daarna heeft hij een marketingopleiding gedaan. “Na wat korte baantjes ben ik in Amsterdam als vertegenwoordiger bij een handelsonderneming in elektronicaproducten gaan werken. Na drie jaar kreeg ik de mogelijkheid om HiFi studio Vogelzang, een elektronicawinkel in Eindhoven, op te starten. In die periode was HiFi heel erg in opmars en heb ik het bedrijf kunnen uitbreiden naar zes filialen in Brabant en Limburg met 195 personeelsleden”, vertelt Ger trots.

‘Habbekrats’
Vijfentwintig jaar later schreef hij een ondernemersplan voor ‘Habbekrats’, dat voor ‘verkoop faillissementspartijen van merkartikelen’ staat. Inmiddels kreeg Ger een baan aangeboden bij Electronicaland en is Nelleke, samen met hun dochter Judith, gestart met ‘Habbekrats’. Ger: “Dat bleek een enorm succes te zijn en na een half jaar ben ik ook in deze zaak gaan werken. Op een gegeven moment hoorden we dat Golfhouse, een winkelketen van zes filialen die gespecialiseerd was in golfartikelen, failliet was. Die hebben we toen opgekocht.” Na twee jaar hebben Ger en Nelleke de naam veranderd in Golf Plaza, dat uitgroeide tot de grootste golfwinkelketen van Nederland. In 2009 werden we zelfs ondernemers van het jaar. Nelleke: “We verkochten golfartikelen voor een habbekrats. Na 27 jaar, net voordat de coronapandemie uitbrak, hebben we de zaak verkocht en zijn aan ons welverdiende pensioen begonnen.”

De vonk
Nelleke is 72 jaar geleden geboren in Veldhoven. Ze was de jongste uit een gezin met elf kinderen. Na de middelbare school op Koningshof is ze bij De Bijenkorf in Eindhoven gaan werken. “In die tijd ging ik bijna nooit uit, totdat mijn vriendin me meenam naar een café in Eindhoven. We zaten gezellig te kletsen aan de bar toen Ger binnenkwam. Hij stapte meteen op mij af, we raakten aan de praat en de vonk sloeg meteen over”, lacht Nelleke. Na anderhalf jaar verkering zijn ze getrouwd en gingen ze boven Vogelzang in de Willemstraat in Eindhoven wonen. In 1973 is dochter Judith geboren en twee jaar later dochter Steffie. “Toen de kinderen nog klein waren, zijn we naar De Gentiaan in Son en Breugel verhuisd. Ik was thuis om voor de kinderen te zorgen, maar de muren kwamen letterlijk op me af”, weet Nelleke zich nog goed te herinneren.

Sociaal betrokken
Nelleke en Ger zijn vrij snel nadat ze in Son en Breugel zijn komen wonen deel gaan nemen aan het sociale leven in hun nieuwe woonplaats; zij zijn gaan tennissen bij HTC Son en Nelleke heeft haar dochter Steffie zelfs nog vijf jaar gecoacht, en ze zijn gaan paardrijden bij manege Sonniushof. Een andere grote hobby van Nelleke is schilderen. “Er hangen veel schilderijen in ons huis en ook bij onze dochters. Het laatste schilderij heb ik niet meer af kunnen maken omdat mijn ogen niet meer zo goed zijn. Toch is het schilderij uiteindelijk afgemaakt door onze kleindochter Merel”, vertelt ze trots. Ger was lid van de Liederentafel, de carnavalsvereniging en de Vestzakkomedie. “Toneelspelen kan hij heel goed, daar hoeft hij geen moeite voor te doen”, lacht Nelleke. Ger is in 1989 prins carnaval geweest en hij doet, tot de dag van vandaag, nog steeds mee met het prinsenritme, dat jaarlijks tijdens de zittingsavonden in de carnavalstent een absoluut hoogtepunt is. Verder zijn Nelleke en Ger 25 jaar lid geweest van wijnclub De Roemer en hebben ze in het verleden de halve wereld rondgereisd, zowel zakelijk als privé. Nu genieten ze van de rust en gaan regelmatig naar hun huis in Turkije. Als de kinderen, zes kleinkinderen en drie bonus-kleinkinderen hun hulp nodig hebben, dan staan Ger en Nelleke voor hen klaar.

Hoveniersdiploma
Inmiddels wonen ze al jaren niet meer in De Gentiaan, maar genieten nu van hun prachtige huis met mooie tuin in ‘t Harde Ven. Ze hopen dat ze daar, in goede gezondheid, nog lang samen kunnen blijven wonen. Behalve dat ze samen het huishouden runnen, werken ze ook iedere dag een paar uurtjes in de tuin. Nelleke lachend: “Ger krijgt binnenkort zijn hoveniersdiploma uitgereikt van mij.”

Het gouden bruidspaar kijkt uit naar het feestje dat gehouden wordt bij La Sonnerie. “We vieren het feest samen met kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden”, sluiten ze af.

Afbeelding