Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Wereldlichtjesdag in Son en Breugel op 11 december, omdat ieder lichtje een verhaal is

Algemeen

Son en Breugel - Sinds 1997 is het ieder jaar op de 2e zondag in december Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en om 19.00 uur een kaarsje aan te steken. Doordat we in verschillende tijdzones in de wereld leven, is het idee dat er die dag, ieder uur ergens op de wereld, kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen. Zo ontstaat een lint van licht over de aarde en wordt de wereld een beetje lichter voor de mensen die hun kind hebben verloren, waarbij zij mogen ervaren niet alleen te zijn met hun verdriet.

Redactie: Patricia van Baak

Sinds 2006 is Wereldlichtjesdag in Nederland geïntroduceerd. En vanaf dit jaar zal er ook in Son en Breugel op passende wijze stil worden gestaan bij de kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Onder warme begeleiding van Leonie van den Tillaart en Gerdie van Zon zal er samen worden herdacht en herinnerd door de naam van het kind(je) te noemen, een kaarsje te branden, en te luisteren naar muziek, troostende woorden en gedichten. Het speciaal voor deze dag geschreven prachtige lied Precious Child zal niet ontbreken.

Je bent van harte welkom!
Mensen van alle leeftijden, ouders, broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen, iedereen is op zondag 11 december van harte welkom in het Dommelhuis, ook als je niet uit Son en Breugel komt.

De inloop is om 18.30 uur en de herdenking begint om 18.45 uur. Om 19.00 uur zullen de lichtjes aangestoken worden. Tot 19.30 uur zal er aandacht zijn voor de kracht van herdenken: ‘zo mooi als licht kan zijn, als je mag houden van een kind’.

Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat de kans niet kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is, en anderen voor wie dat al langer geleden is. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen, blijven hetzelfde, en de lichtjes verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

Wanneer je wenst dat de naam van je kind genoemd wordt op Wereldlichtjesdag in Son en Breugel, geef dit dan per mail door aan: contact@leonievandentillaart.nl