Dayenne overhandigd de mooie bos bloemen aan haar moeder Sylvia Postma
Dayenne overhandigd de mooie bos bloemen aan haar moeder Sylvia Postma Foto: Wil Feijen

Bloem zoekt vaas

Human Interest Bloem zoekt vaas

Son en Breugel/Berkenstaete - Het gezicht van mevrouw Sylvia Postma toonde een en al verbazing toen ze haar dochter Dayenne met een bloemetje aan zag komen in de foyer van zorgcentrum Berkenstaete.

Redactie: Corry van Asseldonk
Foto: Wil Feijen

Dayenne zag de oproep in DeMooiSonenBreugelKrant van ‘Bloem zoekt vaas’. “Ik dacht meteen aan mijn moeder”, vertelt Dayenne.

“Zij komt op 5 maart in een verzorgingsappartement in Berkenstaete wonen. Hoe mooi zou het zijn als wij uitgekozen worden voor ‘het bloemetje’. Het is voor mijn moeder dan tevens een warm welkom in Son en Breugel. Mijn moeder houdt er niet van om in de belangstelling te staan’, zo schreef ze aan de redactie van DeMooiSonenBreugelKrant. “In een gekke bui heb ik gewoon gereageerd”, lacht Dayenne.

“Ik woonde bijna veertig jaar in Venlo”, begint mevrouw Postma haar verhaal. “Ik heb het daar nooit naar mijn zin gehad. Het is heel moeilijk om daar geaccepteerd te worden. Je komt er als buitenstaander niet tussen. Nadat ik een herseninfarct had gehad, had ik meer zorg nodig. Toen ben ik samen met mijn vier kinderen gaan kijken waar ik eventueel wilde en kon wonen. Ik hoorde veel mooie verhalen van mijn dochter over Son en Breugel en over Berkenstaete. Het is een mooi, open gebouw, met vriendelijk personeel en dicht bij het centrum.

Hier wordt niet alleen naar de zorg gekeken, maar ook naar de patiënt. Het voelde meteen goed. Begin dit jaar kreeg ik bericht dat ik een appartement zou krijgen op de zorgafdeling. We hebben het appartement heel mooi op laten knappen, nieuwe meubels gekocht, en ik voel me er nu al thuis”, vertelt mevrouw Postma enthousiast. “Hier praat iedereen met elkaar, dat ben ik niet gewend, maar het is een hele fijne gewaarwording dat je hier wel geaccepteerd wordt. Ik ga zoveel mogelijk meedoen met de activiteiten voor zover mijn gezondheid het toelaat.”

Dayenne gaat haar wegwijs maken in het dorp zodat ze straks als het wat mooier weer wordt er zelf op uit kan gaan met haar rollator of scootmobiel. Hopelijk draagt het bloemetje eraan bij dat zij een mooie tijd gaat krijgen in Son en Breugel.

Volgende lege vaas
Ken jij ook iemand die een mooie bos bloemen verdient? Mail dan naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl en vertel waarom diegene volgens jou de volgende is die een lege vaas mag vullen.

‘Bloem zoekt vaas’ wordt mogelijk gemaakt door Bloemsierkunst Le Soleil, Markt 5, Son en Breugel.