Afbeelding
Foto: Ingezonden

Wat te doen in de zomer

Toerisme

Een paar uit-tips van de redactie van DeMooiSonenBreugelKrant.

Brabantsedag op 28 augustus in Heeze
Van 10:00 tot 19:00 uur is er een compleet programma met muziek, tentoonstellingen, (straat)theater, vermaak en vertier in het centrum van Heeze. De theaterparade start om 13:30 uur en trekt door het gehele centrum.
Meer informatie www.brabantsedag.nl

Op zoek naar Vincent van Gogh in Nuenen
Lekker buiten wandelen met de kinderen en ga op zoek naar plekken waar Vincent van Gogh is geweest. Onderweg kom je langs gebouwen en standbeelden die allemaal met Vincent te maken hebben. Je start bij Museum Vincentre in Nuenen.
Meer informatie www.vangoghbrabant.com

Kasteel Helmond
In de zomervakantie, tot en met 4 september, is er in Kasteel Helmond een speciaal programma voor de kinderen. Van de kelder tot de zolder, overal kun je op zoek gaan naar spannende verhalen en ontmoet je kasteelbewoners.
Meer informatie: www.visithelmond.nl

Bevrijdende Vleugels
Elke zondag in augustus kun je samen met de kinderen iets leuks beleven in het Bestse park Bevrijdende Vleugels. Het is een unieke plek voor kinderen en ouders om te genieten en te ontdekken. Reserveren hoeft niet, iedereen is welkom.
Meer informatie: www.bevrijdendevleugels.nl

Kermis Sint-Oedenrode
Kermis in Sint-Oedenrode is een dorpsfeest pur sang. Eind augustus, vier dagen lang, vind je in het centrum allerlei leuke attracties en zitten de terrassen bomvol. De kermis duurt van 27 augustus tot en met 1 augustus.
Meer informatie: www.bezoekmeierijstad.nl

Philips Museum in Eindhoven
Bezoek in de vakantie het Philipsmuseum en leer spelenderwijs meer over techniek door mee te doen met Museum Kids Factory.
Meer informatie: www.philips.nl

preHistorisch Dorp
Tot en met 4 september kan je van hier terecht voor een avontuurlijke reis in de tijd. Laat je verrassen door de mooie verhalen van de bewoners van dit dorp.
Meer informatie www.prehistorischdorp.nl

Joe Mann Natuurtheater in Best
Tijdens de zomervakantie is er op woensdagmiddag een jeugdvoorstelling voor kinderen van 4 tot 12 jaar, maar natuurlijk is iedereen welkom in het natuurtheater. Vanaf 14:00 uur gaan de poorten open en het begint om 14:30 uur.
Meer informatie: www.jethbest.myonline.store.nl

Dierenrijk
Wil jij je favoriete dier zien deze zomer? Kom dan naar de dierentuin in Nuenen en sta oog in oog met een cheeta, een olifant of een andere diersoort. Er is van alles te zien en te beleven.
Meer informatie: www.dierenrijk.nl

!