Toneelgroep Oase speelde De Addams Family
Toneelgroep Oase speelde De Addams Family Foto: Lianne van Asperdt

‘De tovenaar van Oz’ en ‘Alice in Wonderland’ door toneelgroep Oase

Algemeen

Son en Breugel - Toneelgroep Oase bestaat uit twee enthousiaste toneelgroepen met kinderen in de leeftijd van 8 tot 16 jaar. De toneelgroepen bestaan alweer enkele jaren en de leiding is dit seizoen in handen van regisseuse Zoë Schenk.

Elke woensdagmiddag wordt er met heel veel enthousiasme in jongerencentrum Oase geoefend. Na een seizoen hard werken is het tijd voor een echte voorstelling. Op vrijdag 16 juni a.s. om 19.15 uur is de voorstelling van de jongere groep en aansluitend om 20.30 uur spelen de tieners hun voorstelling in het Vestzaktheater.

Dorothy, hondje Toto, de leeuw, de vogelverschrikker en de blikkenvrouw nemen je mee op avontuur. Ze laten je zien hoe het is om nieuwe vriendschappen te sluiten en wat je voor elkaar kunt betekenen. Via de heksen worden ze van hot naar her gestuurd, “de gele weg blijven volgen” wordt er gezegd. Dit doen ze braaf omdat ze allemaal op zoek zijn naar iets, en alleen de tovenaar van Oz kan ze dit geven. Denk je dat dit ze allemaal gaat lukken? Kom kijken naar ‘De tovenaar van Oz’ en je gaat erachter komen.

De talenten die deze voorstelling spelen nemen je mee naar Wonderland en laten je zien hoe het klassieke verhaal van ‘Alice in Wonderland’ in elkaar steekt. De Witte Koningin en de Hartenkoningin strijden tegen elkaar. Alice heeft geen idee waar ze is en wat ze moet doen. Het konijn is steeds te laat en de Tweedles hebben continu ruzie. We zullen zien of alles in rook op gaat, zoals de rups Absolem, of dat alles op zijn plek gaat vallen. Deze klassieker wordt op geheel eigen wijze gespeeld door de tieners van toneelgroep Oase.

Benieuwd geworden naar onze voorstellingen? Reserveer dan een kaartje via liannevanasperdt@hotmail.com. Kosten voor beide voorstellingen zijn slechts 5 euro per persoon. Wees er snel bij, want vol=vol.