Stichting Uitdagend STERK
Stichting Uitdagend STERK Foto: Tanja Rooijakkers
Week van de zorg

Stichting Uitdagend STERK

Algemeen

Son en Breugel/Eindhoven - Stichting Uitdagend STERK is een stichting die jongeren van 12 tot 18 jaar met een lichamelijke uitdaging een kans biedt om te bewegen! Ze kijken naar de mogelijkheden van het kind. Wat heeft het kind individueel nodig en hoe kunnen we zorgen dat ze mentaal en lichamelijk sterker worden? Iedereen moet lekker kunnen bewegen. 

Tanja Rooijakkers is oprichtster van Stichting Uitdagend STERK. Ze houdt enorm van sporten. Vijf keer per week gaat ze naar de sportschool waar ze kickbokst en aan krachttraining doet. Ze kan hier haar energie kwijt, ze doet er nieuwe positieve energie op en het maakt haar hoofd weer leeg. Het houdt haar in balans. Heerlijk!

Ze heeft HBO Pedagogiek gestudeerd en heeft de nodige werkervaring en persoonlijke ervaring met verschillende doelgroepen. Zo heeft ze o.a. gewerkt met kinderen met TOS, kinderen met een lichamelijke uitdaging en kinderen met ASS. “Door mijn persoonlijke situatie weet ik dat er een doelgroep is die graag zou willen bewegen, maar waarvoor het in de reguliere sportwereld toch zoeken is naar een passende sport. Daarom geef ik sportles aan kinderen met een uitdaging. Iedereen moet kunnen sporten! Ik kijk naar de mogelijkheden van de jongeren en pas de lessen daarop aan”, aldus Tanja.

Bij lichamelijke uitdaging kun je bijvoorbeeld denken aan een spierziekte, taalverwerkingsprobleem, chronische pijn, verminderde spierkracht, autisme of rolstoelgebonden jongeren. Bij haar zijn alle jongeren welkom die niet naar een reguliere sportclub willen of kunnen vanwege hun lichamelijke uitdaging. Misschien voel jij je gewoon fijner in een klein groepje met wat meer persoonlijke aandacht.

Bij Stichting Uitdagend STERK mag je jezelf zijn en is het mogelijk om aangepast te sporten, in groepsverband. Het zelfvertrouwen groeit en de lichamelijke conditie verbetert! Kijken naar individuele mogelijkheden, plezier en positiviteit zijn voor Tanja heel belangrijk. De lessen worden met veel enthousiasme en humor gegeven.

De les bestaat uit een warming-up, een circuitvorm met verschillende oefeningen en in de tweede helft van de les gaan we boksen om de hartslag nog even goed te verhogen. Hoe leuk is dat... Zelf krijgt ze er veel energie van en de jongeren zijn razend enthousiast over het boksen.

Deze lessen worden gegeven in 2 bestaande sportscholen in Eindhoven-Noord, en vinden plaats op dinsdagmiddag en woensdagmiddag. Voor een goede indruk en het huidige lesaanbod kijk vooral eens op de website www.uitdagendsterk.nl en op Facebook en Instagram onder ‘stichting uitdagend sterk’.

“Heb je zin om lekker mee te sporten? Neem even contact op via de mail: uitdagendsterk@hotmail.com en dan kijken we samen hoe ook jij lekker kunt bewegen! Kijken naar mogelijkheden, dat is onze kracht. Individueel aangepast sporten in groepsverband! Als stichting vragen we een vrijwillige bijdrage van 15 euro in de maand”, sluit Tanja af.

Stichting Uitdagend STERK
Stichting Uitdagend STERK