Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 1f044d
Foto: Inge van Beekum

Sonse Merijn Gijsbers wint International Coffee Championship

Son en Breugel / Dubai - De Sonse Merijn Gijsbers (32) heeft het Dubai International Coffee Championship 2018 gewonnen. De organisatie van dit jaarlijkse kampioenschap is in handen van het International Coffee and Tea Festival in Dubai.

De runner-up werd de in Dubai zelf woonachtige Saeed AbdinAsab. Na twee dagen voorrondes streden vrijdag 7 december de zes beste barista's om de felbegeerde titel tijdens de finale van het internationale barista kampioenschap in het World Trade Centre in Dubai.

Alle facetten van het koffievak worden beoordeeld
Onder toeziend oog van de zes-koppige jury en duizenden bezoekers serveerden ze hun beste espresso, melkkoffie, filterkoffie en een zogenaamde 'signature-drink' met bijbehorende spijscombinatie.
Anders dan bij de meeste kampioenschappen weten de deelnemers pas de dag van te voren met welke koffie zij tijdens de wedstrijd gaan werken. Iedere deelnemer werkt met dezelfde koffie en apparatuur. Het is vervolgens aan de jury om te beoordelen wie in de korte voorbereidingstijd het beste uit de beschikbaar gestelde koffie naar boven haalt.

Samensmelting Dubai en Nederland
Voor één van de geserveerde koffies tijdens het kampioenschap, de zogenaamde 'signature-drink', combineerde Gijsbers Dubai en Nederland in de ultieme koffie-spijs combinatie. Zijn met ingrediënten als kokos en cacao verrijkte koffiesignatuur, serveerde hij met een speciaal voor Dubai ontwikkelde lekkernij van drop omhuld met witte chocolade en roos.

De jury was onder de indruk van de smaak van de bereidde koffies, de strakke workflow en technisch hoogstaande routine van Gijsbers. "Dit alles gecombineerd met geweldig 'Whenever you think of coffee...'

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>