Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Benefietshow The Blue Stars voor WensAmbulance

Human Interest

Son en Breugel - The Blue Stars geeft op 15 maart een 'Best of Show', in het Vestzaktheater waarvan de opbrengst geheel bestemd is voor de 'WensAmbulance Brabant'. Ellen Sijbers en Wan Merks, beiden vrijwilliger bij de Wensambulance, geven een toelichting op het ontstaan van dit initiatief.

Redacteur: Arjen Strik
Fotograaf: Wil Feijen

Enerverend vrijwilligerswerk
Ellen werkt als verpleegkundige bij het Catharina Ziekenhuis. "Ik heb me gespecialiseerd in dermatologie en heb daar een eigen eczeempoli opgezet voor mensen met huidklachten. Ieder mens moet lekker in zijn vel kunnen zitten, is mijn motto", begint Ellen spontaan te vertellen. Ze heeft zich gespecialiseerd in mensen, volwassenen en kinderen, met eczeem en extreme jeuk en probeert deze patiënten kwaliteit, aandacht en zorg op maat te geven. "In 2013 heb ik daarvoor zelfs de 'Mooi Mens' verkiezing gewonnen, uitgeloofd door zorgverzekeraar IZZ", vertelt ze trots. Ellen werkt niet fulltime en had nog tijd over die ze wilde besteden aan vrijwilligerswerk in de zorg, iets waar ze zelf energie van krijgt. "Op een gegeven moment kwam ik mijn oud-collega Wan Merks tegen bij Albert Heijn. Hij had het mooie felgele tricot aan van de WensAmbulance en vertelde gepassioneerd over zijn inzet en betrokkenheid als professional bij deze vrijwilligersorganisatie. Hij maakte me enthousiast en ik gaf aan dat ik best wel eens als vrijwilliger mee zou willen gaan om te zien of dat iets voor mij zou zijn en ik daar energie van zou krijgen. Dat heb ik gedaan en ik was meteen enthousiast", vertelt Ellen stralend. "Het is geweldig dankbaar om als vrijwilliger te werken voor de WensAmbulance."

WensAmbulance
Wan Merks, die tot nu toe alleen heeft zitten luisteren, mengt zich ook in het gesprek. "WensAmbulance brengt terminale patiënten nog een keer naar hun favoriete plek. Zij worden die dag begeleid door professionele vrijwilligers. De ambulances zijn uitgerust met comfortabele brancards. Een familielid kan in de ambulance mee. Het vervoer met de ambulance is kosteloos. Ons team bestaat voor een belangrijk deel uit mensen die werkzaam zijn bij ziekenhuizen en ambulancediensten", vertelt Wan met een lach op zijn gezicht. "Tijdens het dagelijks werk is er weinig tijd om echt met patiënten te praten. Vrijwilligerswerk bij WensAmbulance Brabant is voor verpleegkundigen een mooie aanvulling op ons beroep. Je bouwt een band op en leert de patiënt en de familie goed kennen. Het geeft veel voldoening, want mensen helpen geeft een goed gevoel. Daarom zijn we blij met Ellen. Zij weet hoe waardevol dit is, zowel voor de patiënt als zijn omgeving."

Benefiet optreden Blue Stars
Ellen is ook artieste en maakt deel uit van de The Blue Stars. De cabaretgroep van lolbroek Harry Sijbers en kletsmajoor Rob Verschuren. Samen met Erica van Dijk vormt zij het nostalgische zangduo Dinie en Rinie, beter bekent als De Zingende Mik. Ellen: "Om de wensambulance te laten rijden is er veel geld nodig, vandaar dat ik het idee kreeg om met The Blue Stars een benefietoptreden te geven waarvan de opbrengst bestemd is voor WensAmbulance Brabant." Ellen besprak haar idee met de groep en zij waren meteen enthousiast. Besloten werd een 'Best of Show' te geven aangevuld met nieuw materiaal. Het publiek wordt bijna twee uur lang mee terug in de tijd genomen met hilarische sketches, slappe klets, kolderieke gedichtjes, nostalgische liedjes en af en toe een weemoedig moment. Met de professionele muzikale en visuele ondersteuning van multi-instrumentalist Joost Egmond en mimekunstenaar en muzikant Benjo Plandsoen kan het publiek weer smullen van een avondje plaatselijk cabarettalent van een hoog niveau waarvan de opbrengst meer dan goed besteed wordt.

Optreden the Blue Stars
15 maart om 20.15 uur Vestzaktheater Son
Kaarten:
www.vestzaktheater.nl
Meer informatie: www.wensambulancebrabant.nl

Voor mensen die graag het doel WensAmbulance Brabant willen steunen maar niet de voorstelling kunnen bijwonen is er een rekeningnummer NL26RABO 0172 076 714 waar donaties op gestort kunnen worden. In een volgend artikel in deze krant meer hierover.

Afbeelding