Afbeelding
Foto: Ingezonden

Herdenk je dierbare met jouw gedicht in onze krant

Algemeen Oproep

Son en Breugel - Allerheiligen en Allerzielen zijn gedenkdagen en zijn onderdeel van het rooms-katholieke geloof. Beide dagen staan in het teken van dood en het leven na de dood. Op 1 november worden alle heiligen herdacht. Daags daarna, op 2 november, worden tijdens Allerzielen alle overledenen herdacht. De voorbereidingen voor deze feesten vinden plaats op Allerheiligenavond. Allerheiligenavond valt op 31 oktober en noemt men in Engeland Halloween.

Op Allerzielen komen in traditionele katholieke geloofsgemeenschappen de mensen bij elkaar om de doden van het afgelopen jaar te gedenken. In de katholieke kerk wordt na de dood van een persoon vaak een kruisje met diens naam opgehangen in de kerk, die de nabestaanden dan mee naar huis mogen nemen op Allerzielen. Op deze dag wordt extra aan de overledenen gedacht. Vaak wordt er een kaarsje aangestoken en worden bloemen bij het graf gelegd.

Gedicht
Wil jij een dierbare op een speciale manier herdenken? Gedenk je dierbare door het schrijven van een (kort) gedicht. DeMooiSonenBreugelKrant nodigt je uit om voor maandag 28 oktober vóór 17.00 uur een gedicht in te sturen van maximaal 20 regels. De mooiste gedichten worden in de krant van 30 oktober gepubliceerd.