Wilem (Nevospel) (m) overhandigt de spellen aan Karen van Woudenberg (l) en Desiree Tomassen (r)
Wilem (Nevospel) (m) overhandigt de spellen aan Karen van Woudenberg (l) en Desiree Tomassen (r) Foto: Ingezonden

Gezelsschapsspellen voor bewoners Berkenstaete

Algemeen Zorg

Son en Breugel – Leo Merks (63) en Teun Leenderts (25) van Finero uit Venlo hadden een paar weken geleden aan Desiree Tomassen, programmaregisseur dagbesteding bij Berkenstaete, aangegeven dat zij graag iets wilden betekenen voor de bewoners van het zorgcentrum. Door de coronacrisis is de invulling van de dagbesteding anders geworden, waardoor meer behoefte is aan speciale gezelschapsspellen. 

Redacteur: Emmy Grit

De Son en Breugelse Leo en mede-eigenaar Teun uit St.-Oedenrode wilden namens hun bedrijf een financiële schenking doen, die Desiree en haar collega’s voor de dagbesteding vrij mochten besteden. Samen met haar collega’s heeft Desiree nagedacht waar ze behoefte aan hebben. De wens was een uitbreiding van de speciale gezelschapsspellen van Willem en Nelly Vogelezang van de firma Nevospel uit Capelle aan den IJssel. 

Willem maakt samen met zijn vrouw Nelly aangepaste, educatieve geheugen- en gezelschapsspellen voor dementerende ouderen, waarvan al enkele spellen in Berkenstaete aanwezig zijn. De spellen worden stuk voor stuk handgemaakt. Door de uitbreiding kunnen nog meer bewoners hiervan gebruik maken. Willem kwam dinsdag 12 mei naar Son en Breugel en heeft een aantal spellen overhandigd aan Desiree en Karen van Woudenberg, dagbestedingscoach. 

Overzicht van de spellen
Desiree (l), Karen (m) en Willem (r)