De prijswinnaars van de Sonse Women’s Golf Day
De prijswinnaars van de Sonse Women’s Golf Day Foto: Ingezonden

International Women’s Golf Day

Algemeen sport

Son en Breugel - Om het vijfjarig bestaan van de International Women’s Golf Day te vieren, vonden op 2 juni 20202 er wereldwijd festiviteiten plaats. In verband met de coronapandemie vond de viering virtueel plaats. Het doel van deze dag is vrouwen te betrekken en mondiger te maken bij het beoefenen van de golfsport. Door het vaststellen van een nieuwe datum, 1september, voor de daadwerkelijke viering, hoopt de organisatie iets positiefs te brengen in de huidige uitdagende tijd. 

Op 2 juni vond de virtuele viering plaats. Net als in voorgaande jaren, begon de viering toen de zon opkwam in Australië en eindigde toen de zon onderging in Hawaii. Video’s van beroemdheden en inspirerende verhalen van over de hele wereld waren te zien op de sociale mediaplatforms. 

Women’s Golf Day (WGD) is een wereldwijd eendaags evenement dat jaarlijks plaatsvindt op de eerste dinsdag van juni. WGD streeft ernaar om vrouwen en meisjes te betrekken, te empoweren en te ondersteunen via dit evenement. Het eendaagse, vier uur durende evenement, heeft sinds de oprichting in 2016 op meer dan 900 locaties in 52 landen plaatsgevonden en heeft duizenden nieuwe golfers in de sport aangetrokken. 

Golfclub Son heeft aangehaakt bij dit evenement en organiseerde op 1 september een golfwedstrijd voor dames. Ontvangst met koffie en iets lekkers en na afloop een lunch. Het werd een heerlijke dag met goed golf, goed weer en goed eten. 

De uitslag
1. Ingrid Bos handicap 54 score 43
2. Nel Smits handicap 24.9 score 36
3. Marij Kruiswijk handicap 22.3 score 35
Neary: Ingrid Bos: Marij Kruiswijk

Kruijswijk Makelaardij Clubkampioenschap Strokeplay 2020
In het weekeinde van 12 en 13 september vindt het Clubkampioenschap Strokeplay 2020 voor dames en heren plaats. Met inachtneming van de RIVM-richtlijnen kunnen 48 personen, 12 flights van 4 personen, deelnemen. Echtparen/stellen zullen bij elkaar in een flight worden geplaatst.

Het kampioenschap gaat over totaal 54 holes in 2 dagen. De wedstrijd is niet qualifing en er vindt geen handicapverrekening plaats. Er wordt altijd uitgeholed, waarbij alle slagen worden genoteerd. Na 27 holes gaan de beste 12 dames en beste 12 heren door naar zondag 13 september voor de laatste 27 holes. De prijsuitreiking vindt op zondag 13 september plaats om omstreeks 16.00 uur. Deze clubkampioenschappen worden gesponsord door Kruijswijk Makelaardij. 

Coronaproof een borrel op het terras na de Sonse Women’s Golf Day
Afbeelding
Algemeen 8 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 9 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 12 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen gisteren Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella