Open jeugdtoernooi HTC Son Tennis
Open jeugdtoernooi HTC Son Tennis Foto: HTC Son Tennis

Open jeugdtoernooi HTC Son Tennis een groot succes

Sport

Son en Breugel - Vijftien-dertig!”, “Tweede service”, “Jij!” en “Was het in of uit?’ klinkt het in hoge kinderstemmen deze week op de tennisbanen van HTC Son Tennis.

Het jaarlijkse open jeugdtoernooi was weer een groot succes. Met dit jaar maar liefst 146 kinderen! Sommige kinderen reden met hun ouders en extra fans zelfs tot drie kwartier om vanuit Den Bosch, Helmond en Heeze te komen spelen. De hele week waren overdag bijna alle banen bezet met kinderen in de leeftijd van vijf tot zeventien jaar, verdeeld in leeftijdscategorieën.

Op zondag en vrijdag liepen de temperaturen hoog op, maar de kinderen speelden onvermoeid door. Op en naast de baan werd er flink genoten en gelachen. Een enkele traan vloeide ook, want verliezen mag ook geleerd worden, maar handen werden na afloop van iedere wedstrijd sportief geschud.

Vrijdag was duidelijk de drukste dag. Er moesten nog veel wedstrijden in veel categorieën gespeeld worden. Wachtende kinderen konden heerlijk spelen op de stormbaan. IJsjes waren door het warme weer niet aan te slepen.

In de namiddag was het dan eindelijk zo ver, alle wedstrijden waren gespeeld en op het terras van het paviljoen startte het spektakel. Al de hele week stond er een kluis te pronken op de wedstrijdtafel. Alle kinderen hadden aan het begin van het toernooi een sleutel gekregen en vandaag mochten ze die proberen. Wie zou er met de prijs in de kluis vandoor gaan? Helaas… geen enkele sleutel paste… Na veel passen en proberen bleek de winnende sleutel waarschijnlijk bij iemand thuis te liggen. Gelukkig maakte de organisatie de kluis toch open en ging de hoofdprijs, vier Eftelingkaartjes, mee in de loterij waar nog veel meer mooie prijzen vergeven werden.

Tenslotte werden de bekers en medailles uitgereikt aan alle deelnemers. Veel ouders legden dat vast op foto en film.

De organisatie wil graag D&vG Ventilatie Techniek, Slagerij van der Heijden, ABUS, Edcathlon en Lipton Ice Tea Nederland en alle andere sponsors bedanken, en vooral ook Minka de Boer. Vijf jaar lang heeft zij de kar getrokken om van dit evenement een succes te maken voor kinderen uit Son en Breugel en inmiddels ook ver daarbuiten. Dit jaar had ze al veel extra hulp en nu geeft ze het stokje door aan de nieuwe organisatie, die we voor komend jaar net zo´n succes wensen.

Open jeugdtoernooi HTC Son Tennis
!