Afbeelding
Foto: Pixabay.com

MooiSonenBreugel Zomer T(r)ips

Toerisme

De vakantietijd is aangebroken! Door het coronavirus is dit een bijzonder jaar geworden. De vakantie is niet meer vanzelfsprekend en veel buitenlandse vakanties zijn geannuleerd of verzet naar een latere datum in het jaar of zelfs naar 2021. Hierdoor zullen veel mensen thuisblijven en daardoor uitstapjes gaan maken. 

Juist voor die thuisblijvers hebben we een aantal uitjes in de buurt op een rijtje gezet. Elke week geven we enkele tips, hierbij de eerste drie vakantie T(r)ips

Philips Museum Eindhoven
In het Philips Museum in Eindhoven is altijd iets leuks te doen deze zomervakantie. De allerkleinsten (4+) kunnen met een UV-lampje op zoek naar geheime tekens in het museum. Kinderen van 8 jaar en ouder (en hun (groot-)ouders) kunnen de iPad-game Mission Eureka doen. Deze activiteiten zijn elke dag te boeken, kijk hiervoor op www.philips-museum.com

Schatgraven en tijdreizen in preHistorisch Dorp
De hele zomervakantie tot en met 30 augustus kun je in het preHistorisch Dorp als archeoloog aan de slag. Terwijl jij rondloopt, krijg je een goed beeld van hoe het vroeger was – van de prehistorie tot in de 17e eeuw. Zowel op warme als natte dagen is er in het preHistorisch Dorp genoeg plek om te schuilen en genoeg te doen om een topdag te beleven. Kijk voor meer informatie op www.prehistorischdorp.nl.

Ridders ontmoeten in het preHistorisch Dorp
Wil je echte ridders ontmoeten? Kom dan de weekend van 22 en 23 augustus naar het preHistorisch Dorp. De historische vereniging de Hospitaalridders is dan aanwezig. Deze reizende kruisvaarders weten niet alleen alles over harnassen en strijden, ze zijn ook bedreven in verschillende ambachten en het verzorgen van gewonden. Kijk voor meer informatie op www.prehistorischdorp.nl.

Afbeelding
Algemeen 11 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 12 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 15 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella