Dokter Harry Lieveld
Dokter Harry Lieveld Foto: John Geven Studios

Medische acupunctuur hielp Marjan van haar migraine af

Algemeen

Marjan was indertijd 32 jaar oud. Ze werkte als accountant bij een middelgroot kantoor. Haar werk deed ze altijd met veel plezier en het leek haar ook niet veel moeite te kosten. Ook was ze populair, zowel privé als op het werk. 

In de loop der jaren kreeg Marjan wel steeds vaker last van migraine. De huisarts verklaarde de hoofdpijnen door stress in haar werk. Ook al vond ze het werk leuk en was de werksfeer goed, toch ervaarde Marjan een enorme werkdruk. 

Leven in rustiger vaarwater: migraine bleef 
Heel fijn vond Marjan dat ze een leuke partner ontmoet had. Pieter was een collega uit een stad 30 kilometer verderop. Ze hadden het heel gezellig samen. Maar er was één ding dat roet in het eten gooide. Dat waren de aanhoudende migraineaanvallen. Ze had samen met haar huisarts gedacht dat die wel zouden verdwijnen als haar leven, na het vinden van een fijne partner, in rustiger vaarwater zou komen. Maar helaas, de migraineaanvallen verdwenen niet.

Haar huisarts adviseerde medische acupunctuur
Marjans huisarts las in een medisch vakblad over wetenschappelijke studies naar de effectiviteit van acupunctuur bij acute en chronische pijn: dat medische acupunctuur vaak kan helpen pijnklachten, ook bij hoofdpijn en migraine. Hij raadde Marjan aan zich door mij te laten behandelen.

De eerste behandelingen hielpen al
Na de eerste behandelingen met medische acupunctuur werd Marjans migraine al minder hevig. Ook kwamen de aanvallen minder vaak voor. Ik behandelde haar toen twee keer per week. Al snel gingen we over naar één behandeling per week. Binnen drie maanden voelde ze zich veel minder gespannen en was ze migrainevrij.

Het blijft Marjan goed gaan
Dit alles is jaren geleden. Marjan komt een of twee keer per jaar langs voor een paar ‘onderhoudsbehandelingen’. Dat doet ze als ze weer last krijgt van werkdruk of andere spanningen.

Gelukkig is wat met Marjan gebeurde geen uitzondering. Het fijne is dat medische acupunctuur geen bijwerkingen kent en meestal voor langere tijd effect heeft. 

N.B. De namen zijn om privacyredenen gefingeerd. Voor meer informatie kijk op: www.acupunctuur-lieveld.nl/