Opa Ben van der Vlies
Opa Ben van der Vlies Foto: Wil Feijen

Een herfstboeket voor opa Ben

Human Interest Bloem zoekt vaas

Son en Breugel - Veertien jaar lang was Ben van der Vlies twee keer per week aan het helpen bij zijn dochter Esther. "Hij paste twee keer per week op onze drie kinderen", zo schrijft Esther. De kinderen zijn inmiddels veertien, dertien en negen jaar oud. "Luiers verschonen, troosten als ze ziek waren, samen met ze wandelen of fietsen, naar de bioscoop, de dierentuin of ontbijten bij de Hema. Niets is hem teveel."

Opa Ben is nu 75 jaar en kan nog goed voorruit. Daarom heeft hij besloten om nu tijd voor zichzelf vrij te maken. "En dat is hem van harte gegund", schrijft Esther. "Al die jaren stond hij voor ons klaar, hoe luxe is dat. Die lege vaas staat dus echt bij mijn vader, die ook een enorme liefhebber van bloemen is."

Vol blijdschap ontvangt Ben het prachtige herfstboeket, samengesteld door bloemsierkunst Le Soleil in Son. Ben vertelt vol trots over zijn drie kleinkinderen, kinderen en de rest van zijn familie. "Ik vind het geweldig om met kinderen te werken. Toen ik zestien jaar oud was, moest ik al op mijn zusje van drie jaar passen. Ik ben een echte mensenmens", zegt Ben glimlachend. "Op de basisschool van de kleinkinderen noemen ze me allemaal opa Ben, dan weten ze over wie ze het hebben." Ook laat Ben een mooi schilderij zien, gemaakt door zijn kleinkinderen. "Zoiets is toch prachtig." Zijn kleinkinderen noemen het dan ook altijd een feestje wanneer opa Ben er is. "Natuurlijk was hij ook soms streng, maar dat hoort erbij", aldus de kleinkinderen van Ben.

Ken jij ook iemand die een mooie bos bloemen verdient? Mail dan naar: verkoop@demooisonenbreugelkrant.nl
'Mooi boeket bloemen zoekt een lege vaas' wordt mogelijk gemaakt door:
Bloemsierkunst Le Soleil, Markt 5 Son en Breugel

Opa Ben van der Vlies