Logo mooisonenbreugel.nl
Winnaar Eric van den Hurk (r) en Roland Robinson (l) tijdens de finale   | Fotonummer: 6f409b
Winnaar Eric van den Hurk (r) en Roland Robinson (l) tijdens de finale (Foto: Ingezonden)
sport

Eric van den Hurk tafeltenniskampioen

Son en Breugel - Winnaar van de 'Open Son en Breugelse Tafeltenniskampioenschappen' (sponsoren Payit Solutions B.V. en Jos Hölscher Autobedrijf) is dit jaar Eric van den Hurk van TTV Son en Breugel geworden. Hij versloeg Roland Robinson van TTV Stiphout in een spannende finale in drie games.

De strijd om het tafeltenniskampioenschap van Son en Breugel werd uitgevochten op vijf tafels in de tennishal van HTC Tennis. Met tien leden van de organiserende TTV Son en Breugel en elf niet-leden was het toernooi vol bezet, met zowel competitiespelers als recreanten. De 'competitiespelers' speelden drie vijfkampen en de 'recreanten' een zeskamp.

Het bleef tot het einde spannend. Als in de laatste wedstrijd Marlies van de Broek zou winnen van Tony Kramer, die al van Roland Robinson had gewonnen, dan zou Roland als eerste eindigen in deze vijfkamp en Herman Simons van alle vijfkampen de beste 'tweede' worden. Het verliep echter heel anders. Tony won heel knap in vijf games van Marlies van de Broek, waardoor hij de winnaar werd en Roland met drie gewonnen partijen en een 'gamesaldo' van 7 als beste 'tweede' eindigde. Net iets meer dan Herman Simons met een gamesaldo van 6.

Ook de halve finales waren mooie partijen met Eric die Tony versloeg en James die verrassend in vijf games van Roland verloor. In de finale, die onder grote belangstelling van de overige deelnemers werd gespeeld, was Eric van den Hurk ondanks het goede spel van Roland Robinson net iets beter. Vooral de hoge spinballen van Eric waren te machtig voor Roland, 11-7, 11-7, 11-9.

Bij de recreanten werd Inez Thijssen de glorieuze winnares met vijf gewonnen partijen. De tweede plaats was met vier winstpartijen voor Paul Seesink.

Na afloop kreeg Eric uit handen van 'toernooidirecteur' Herman Simons het 'Gouden Tafeltennis Batje' uitgereikt met alle namen van de oud-winnaars. Daarna bleef het nog heel gezellig met lekkere hapjes en drankjes.

TTV Son en Breugel speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in de tennishal van HTC Son Tennis aan de Rooijseweg 7 in Son en Breugel. Iedereen boven de 16 jaar is van harte welkom om een balletje te komen slaan. Kijk voor meer informatie op www.ttv-sonenbreugel.nl en de Facebookpagina van de vereniging.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>