Bron: Nederland Schoon
Bron: Nederland Schoon Foto: Sandra Uittenbogaart

Vandaag is het Landelijke Opschoondag 18 maart

Ingezonden

Son en Breugel - Vandaag vindt de 21e editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Meer dan 37.000 aangemelde ‘Supporters van Schoon’ delen deze dag dezelfde missie: zorgen dat Nederland schoon wordt én blijft.
Ook in Son en Breugel is er een initiatief aangemeld via de website; ze willen het afval langs de straat opruimen, tot aan het einde van de Zandstraat, zo kan iedereen die naar het centrum fietst genieten van een schone omgeving. Start zondag 29 maart 14.00 uur Houtens 3a te Son.

Zo zijn er nog 3.182 aangemelde opschoonacties en schoongebieden door heel Nederland en in Noord-Brabant. Er worden o.a. de wateren opgeschoond door suppers, worden er plog tochten georganiseerd en worden ook de stranden, bossen, parken, sportclubs en straten ontzien van zwerfafval. Kortom, heel Nederland krijgt een voorjaarsschoonmaak.

Het thema van dit jaar is: ‘Wat pak jij op?’ Hiermee benadrukt initiatiefnemer Nederland Schoon het letterlijk oprapen van zwerfafval op straat en stimuleren zij heel Nederland om een actie op te pakken. Nederland Schoon roept jong en oud op om vandaag een opschoonrondje te lopen. Daarnaast doen meer dan tientallen toonaangevende partijen zoals Cloetta, Domino’s, McDonald’s, Pathé en Zeeman mee die vandaag met medewerkers en/of hun klanten uit de buurt hun omgeving opschonen.
Een actie of schoongebied aanmaken kan nog steeds via: www.nederlandschoon.nl  

Bron: Nederland Schoon