Jip van Odenhoven
Jip van Odenhoven Foto: Wil Feijen

Café-restaurant De Zwaan, al jaren gastheer van de Ondernemersavond

Algemeen

Son en Breugel - Twintig jaar Ondernemersavond in Son en Breugel is ook twintig jaar samenwerking tussen de Lionsclub en café-restaurant De Zwaan. Vanaf de allereerst editie in 2003 traden zij al op als gastheer. Vele jaren in de tent enkele weken voor carnaval en sinds twee jaar in de zalen van het restaurant. Jip van Odenhoven blikt terug en geeft aan waarom de Ondernemersavond ook nu nog een belangrijk evenement is.

Gastredacteur: Hans Waals

“Toen ik in 2011 bij De Zwaan kwam werken, maakte ik voor het eerst kennis met de Ondernemersavond. Toen kon ik niet vermoeden dat ik ooit zelf de succesformule van De Zwaan voort zou zetten en als gastheer van de Ondernemersavond zou optreden.” Toch is dat inmiddels het geval. Sinds het afscheid van Bert-Jan en Odette in 2023 van hun familiebedrijf is het aan Jip, zijn rechterhand Marnix en het team om hun gasten bij De Zwaan te laten ‘thuiskomen’.

De Ondernemersavond is een van de vele mooie evenementen in ons dorp. Voor de Lions is het al jaren een succesvolle avond waarop ondernemers en goede doelen in het zonnetje gezet worden. “Naast dat ik trots ben dat ik dit kan en mag doen, vind ik het ook belangrijk”, vervolgt Jip. “De Ondernemersavond draagt bij aan een bruisend dorp en de verbinding tussen onze lokale ondernemers en gasten onderling. 

We geloven in investeren in ons personeel, hun kwaliteiten en hun wensen

We organiseren jaarlijks meerdere evenementen, ieder met zijn eigen charme en doelgroep, en blijven dit de komende jaren zeker doen. Het maakt het dorp aantrekkelijk, ook voor de jeugd.” Dat samenwerking ook bij Jip hoog in het vaandel staat, blijkt wel uit de diverse evenementen van het afgelopen jaar. “Samen met onder meer het Oranjecomité, harmonie PHEV en stichting Giggut hebben we een geweldige Koningsviering neergezet. Daar hoef je als jeugd dus niet het dorp voor uit. Ook het afgelopen winterevenement was een daverend succes en carnaval werd ook weer als vanouds gevierd. Van tevoren weet je nooit zeker dat iets een succes wordt, maar alleen door het te doen weet je wat kan slagen. En daar zijn we met ons team goed in.”

Als Jip gevraagd wordt naar de toekomst en zijn plannen met De Zwaan, vertelt hij: “De Zwaan is voor velen al jaren een begrip in Son en Breugel en de regio. Niet voor niets worden we door veel gasten het dorpscafé of de ‘huiskamer’ genoemd, gastvrij en laagdrempelig. Maar wel een zaak die in de loop der jaren door het succes wat uit zijn jasje is gegroeid. Daarom gaan we geleidelijk door ontwikkelen. De basis is op orde. We geloven in investeren in ons personeel, hun kwaliteiten en hun wensen. Met respect voor de tradities en de herkenbaarheid van De Zwaan passen we het menu op de kaart aan en besteden we meer aandacht aan onze presentatie op diverse social media-kanalen met een eigen huisstijl en website. Zo hebben we onlangs ons terras vernieuwd op een manier die bij ons past.”

Met het team verder werken vanuit de bestaande succesformule dus. Toch heeft Jip nog wel enkele gedachten over de toekomst: “Achter de schermen, bijvoorbeeld op het gebied van de logistiek, kunnen we nog stappen maken. Ook zie ik nog meer kansen op het gebied van catering. Maar alles stap voor stap met respect voor het huidige.”

Zeker is dat Jip en zijn team er klaar voor zullen zijn om de gasten van de Ondernemersavond op zaterdag 6 april weer een geweldige avond te bezorgen. Mooi dat ook dan de zaal vol zit.

Afbeelding
Algemeen 19 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 20 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 23 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella