Afbeelding
Foto: ingezonden

Open dag Boerderij Breugel voor nieuwe vrijwilligers

Algemeen

Son en Breugel - We kunnen u natuurlijk best vertellen hoe gezellig het is in De Boerderij in Breugel. Dat je vrolijk wordt van alle ’drukte’ binnen en buiten. Als je overal muziek hoort, als ’t Zingt repeteert, smartlappenkoor Rawazzi of tijdens muziekles. Dat je blij wordt, als je ziet hoe levendig het er aan toe gaat bij show-en dansvereniging Avanti, de DéDé Dancers, of de line dance clubs.
We kunnen u best vertellen dat er mooie dingen worden gemaakt bij de Kleiclubs, of in een zaal verderop waar wordt getekend en geschilderd. Of over de ‘reuring’ buiten; bij de jeu de boules-clubs. Waar wordt ‘druk geklassineerd’ wie ut mist dichtbai lit. We kunnen natuurlijk ook vertellen dat het er heel ander aan toe gaat bij de yoga, de zenmeditatie of bij het mandelatekenen….

We kunnen van alles vertellen. Maar misschien kunt u beter komen kijken. Op zaterdag 26 november. Van 15.00 tot 17.00 uur. Want De Boerderij zoekt vrijwilligers. Zoals beheerders, of klussers. Activiteitenbegeleiders, barmedewerkers en schoonmakers. De Boerderij zoekt eigenlijk vrijwilligers die het leuk vinden om tijdens al die ‘reuring’, voor de ‘gezelligheid’ een handje te komen helpen. Wie weet, zit u thuis en wilt u wat vaker mensen ontmoeten? Om een praatje te maken. En tegelijkertijd de handen uit de mouwen te steken. Misschien vindt u het leuk om af en toe een tentoonstelling in te richten van schilderijen, mandela’s of keramiek die in De Boerderij gemaakt worden. Het expositieteam zoekt versterking. Of wellicht voelt u er voor om wat te komen tuinieren. ‘’Boeren”’, maar dan anders, rond de Boerderij. 

‘’Wie hier werkt
wordt vooral blij”

“Dat iedereen zich welkom weet als vrijwilliger”, zegt Boerderij-voorzitter Pieter Wesselink. “Mensen, die gepensioneerd zijn en weer wat om handen willen hebben. Mensen die het leuk vinden om af en toe wat dingetjes te regelen. Mensen die in de praktijk de Nederlandse taal wat meer willen oefenen. Of mensen, die na een tijdje uit de running te zijn geweest weer langzaam willen reïntegreren.`` 

``De Boerderij is het afgelopen jaar flink opgeknapt. Alles ziet er pico bello uit. De Boerderij is een gemeenschapshuis. Dat is van ons allemaal. Qua activiteiten. Maar ook qua ‘ondersteuning’. 

Voor de beheersfuncties en de schoonmaak geldt een vrijwilligersvergoeding. Maar: Misschien nog veel belangrijker ; werken in en om de Boerderij is vooral leuk. Dus: ‘Komt Dat Zien”. De Boerderij is er voor jullie. En misschien willen jullie er zijn voor de Boerderij.”” 

Zie voor meer informatie over de boerderij: https://www.boerderijbreugel.nl/

Jan en Lucy
Algemeen 13 uur geleden Luisteren! Oh, zit dat zo?
Foto ter illustratie: Nieuwe schoolplein basisschool BuitensteBinnen
Algemeen 15 uur geleden Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen
Landelijke Opschoondag 23 maart
Algemeen 3 mrt, 19:00 Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Brabander zit een Supporter van Schoon
Eline, Thijn en Anniek de drie finalisten van pannenkoekwedstrijd Beste Junior Pannenkoekbakker 2024
Algemeen 3 mrt, 17:00 Beste junior pannenkoekbakker Anniek (9) geeft startschot Nationale Pannenkoekdag 2024
Anne Krebber en Hanny Evers
Algemeen 3 mrt, 15:00 Bootcamp voor vrouwen wordt overgenomen door Maxx Training
Lenny Kuhr
Algemeen 3 mrt, 12:00 Lenny Kuhr met 'Passie' in het Vestzaktheater