Ondernemersavond Lionsclub Son en Breugel
Ondernemersavond Lionsclub Son en Breugel Foto: Wil Feijen

20 jaar Ondernemersavond Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - De afgelopen weken hebben we in een reeks artikelen teruggeblikt op enkele voorgaande edities van de Ondernemersavond. We stonden stil bij voormalige titelhouders, we lichtten enkele goede doelen uit, en lieten enkele trouwe bezoekers en sponsors aan het woord. “Mooi hoe dit evenement in Son en Breugel al jarenlang een succes is”, aldus Hans Waals van de Lionsclub Son en Breugel.

Al meer dan twintig jaar heeft de Lionsclub goede ervaringen met het organiseren van evenementen waarbij het verbinden van mensen en fundraising voor goede doelen centraal staan. Rond de eeuwwisseling organiseerde de club al enkele jaren een drive-in show in de tent bij De Zwaan. Van daaruit ontstond het idee voor een nieuw, jaarlijks terugkerend evenement waarbij lokale ondernemers in de schijnwerpers stonden. “Dat we nu in 2024 het twintigjarig jubileum vieren, geeft wel aan wat een gouden greep dat was”, vervolgt Hans Waals.


Flyer ondernemersavond - Lions Son en Breugel

“In mijn beleving is de jaarlijkse Ondernemersavond om enkele redenen zo succesvol. Allereerst brengt de avond twee doelstellingen samen: een gezellige avond waarbij volop ruimte is voor ontmoeten, verbinden en feesten met elkaar, en daarnaast het waarderen van zowel onze lokale ondernemers als een groot aantal maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor onze medemens in Son en Breugel, of (ver) daarbuiten. De tweede reden is dat we als Lionsclub de avond al jaren organiseren met enkele belangrijke partners. Logischerwijs zijn dat allereerst de beide Ondernemersverenigingen die actief zijn in Son en Breugel en op Ekkersrijt, maar ik denk ook aan de lokale media, de locaties waar we te gast zijn, en de mensen achter de schermen voor bijvoorbeeld de techniek. 

Om samen te blijven verbinden is elke Ondernemersavond zo weer een nieuwe beleving

Ten slotte ook onze sponsors, van wie een groot aantal reeds meerdere jaren de Ondernemersavond mogelijk maken. Dank aan hen. Als we naar de opzet van de avond en de toekenning van de titels kijken, zien we dat we de avond in de loop der jaren verder hebben ontwikkeld. Luisterend naar onze gasten en partners en elke editie evaluerend, hebben we in de loop der jaren waardevolle aanpassingen gedaan. In de beginjaren stemden de gasten op de avond zelf nog op enkele aangedragen genomineerden. Sinds enkele jaren vindt de toekenning van de titels plaats door een onafhankelijke jury op basis van nominaties die mede door de inwoners van ons dorp worden ingediend. Zo is het toekennen van de titels al jaren geen ‘wedstrijd’ meer en hebben we op de avond ook geen ‘winnaars’, maar alleen drie titelhouders die in het zonnetje worden gezet”, aldus Hans Waals.

Volop reden dus om volgende maand op 6 april de 20e editie van de Ondernemersavond te vieren. “Ook dit jaar hebben we de opzet van de avond weer iets aangepast. Om samen te blijven verbinden is elke Ondernemersavond zo weer een nieuwe beleving”, aldus Hans Waals. “De kracht van het feest is dat we traditionele elementen als een heerlijk diner en de uitreiking van de titels en cheques dit jaar verbinden met een verrassend optreden van een zanger in het Dommelhuis. Voordat er na terugkeer in De Zwaan feestelijk gedanst kan worden op muziek van dj-duo ‘2-Trust’, hebben we nu bewust ruim tijd ingebouwd om de verse titelhouders te feliciteren en met elkaar na te praten.”


Qr code tickets kopen - MooiSonenBreugel

Aan de bestelling van de kaarten is te zien dat ook steeds meer jonge ondernemers de Ondernemersavond met hun relaties en vrienden willen bijwonen. Zelf erbij zijn op zaterdag 6 april? Bestel dan snel een van de laatste beschikbare kaarten, want vol=vol. Scan de QR-code op de flyer, of zie de website https://ondernemervhjaar.nl.